avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasare caz penal fără audiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasare caz penal fără audiere

Bună ziua,

În data de 17.06.2015 am vândut un autovehicul către o persoană domiciliată în Târgoviște (am contract de vânzare-cumpărare și actul de radiere a autovehiculului datate cu 17.06.2015). Eu nu am mai condus acea mașină cu multe luni înainte de acea dată și nici ulterior acelei date.

Am fost cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului; eu primind doar o soluție de clasare a dosarului în plic.

În data de 19.06.2015, ora 18:15 se presupune că aș fi condus mașina mai sus menționată în Târgoviște și că aș fi lovit o persoană. Ulterior aș fi plecat de la locul accidentului. Persoana respectivă a depus plângere, însă certificatul medico-legal concluzionează că persoana nu a prezentat leziuni traumatice și nu necesită zile de îngrijiri medicale.

De altfel, eu în data de 19.06.2015 am fost la locul de muncă, în București, terminând programul la ora 18:24. De altfel în constatarea din soluția dată de procuror, se specifică în mod clar că persoana vătămată m-a identificat pe mine ca fiind șoferul autovehiculului care a lovit-o – este specificat faptul că eu, proprietar al acelei mașini (cu datele mele personale, domiciliu) am fost identificat.
Clasare cazului s-a efectuat din cauza faptului că ”fapta nu e prevăzută de legea penală” pentru nicio cauză având ca obiect săvârșirea oricărei din infracțiunile ante-menționate.
Aș vrea să știu dacă se poate face plângere pentru faptul că eu nu am fost șoferul autovehicului, și nici nu aveam calitatea de proprietar al mașinii. De altfel, până la înștiințarea primită prin poștă, eu nici nu știam de existența acestui caz.
Chiar dacă acest caz a fost clasat, nu vreau să apar în cazier ca fiind cercetat penal.
M-ați putea ajuta, vă rog?
Mulțumesc,
Depuneti plangere in 20 de zile de la comunicare la procurorul ierarhic superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasare dosar penal markomarius1 markomarius1 Buna seara, Cine mi-ar putea oferii niste lamuriri cu privire la un dosar penal in care am calitate parte vatamata: -am suferit un accident rutier, fiind ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru parasirea locului accidentului - consecinte Maxxx190 Maxxx190 As vrea un sfat. Am fost citat la Politia Rutiera unde mi s-a prezentat o plangere a unui sofer de taxi, care a reclamat ca l-am lovit cu masina. Soferul ... (vezi toată discuția)
Părăsirea locului accidentului DragosGP DragosGP In luna august 2017 am avut o tamponare in parcarea Carrefour.Eu am iesit cu fata mașinii de pe o alee secundară pt ă ma asigură,moment în care am fost ... (vezi toată discuția)