avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita PAD
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita PAD

Buna ziua,

Am fost notificat de banca la care am un credit de nevoi personale cu ipoteca ( Banca Romaneasca) sa ma prezint la sediul in vederea semnarii unui act aditional in ceea ce priveste polita PAD.

Pe scurt, din cauza Legii nr.23 / 2013, ce separa asigurarea obligatorie de asigurarea facultativa, Banca imi solicita sa ma angajez contractual printr-o Anexa la Contract, la plata acestei polite de asigurare (PAD).

Pana acum asigurarea a fost platita de catre Banca.

Intrebarea mea este: cat de legala este aceasta solicitare? Si in alta ordine de idei, daca legea este data in 2013, de ce Banca ma notifica spre finalul anului 2015? (si cere plata retroactiva prin articolul mentionat mai jos)

Imprumutantul ratifica platile politelor de asigurareobligatorie PAD efectuate de BANCA in numele si pe seama sa, prin debitarea contului acestuia, intre data 27 iulie 2013 si data semnarii prezentului Act Aditionalsi declara ca este de acord ca aceste plati au reprezentat o obligatie de plata in sarcina acestuia.


Multumesc anticipat!

Bogdan

Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
B0gdan84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:55, 2 Noiembrie 2015
Solicitarea este legală, chiar dacă e tardivă. Modificarea legii a surprins piața, care nu a putut să se adapteze în timp foarte scurt.
Dacă doriți continuarea normală a împrumutului, vă recomand să semnați actul adițional în folosul ambelor părți.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare credit si polita pad adi0374 adi0374 Buna ziua, Fratele meu are un credit la Banca Romaneasca pe care il achit eu lunar. Creditul mai are sold de 1.497 eur in prezent. La acest credit fiind cu ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa pad NitaCiula NitaCiula Buna seara.Am un contract de credit ipotecar incheiat cu BCR. Printr-un act aditional la contractul de credi, banca citez: BCR ofera imprumutatului o asigurare ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie pad -cesionat in favoarea bancii larisarazvan larisarazvan Buna ziua Detin un imobil ipotecat pentru care inchei anual o polita de asigurare facultativa pe care am cesionat-o bancii. Chiar in cuprinsul contractului ... (vezi toată discuția)