avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă ce trebuie facut daca doresti sa te retragi ca asociat ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

ce trebuie facut daca doresti sa te retragi ca asociat dintr-o firma ?

Buna ziua !Sunt asociat intr-o firma care si-a inceput de curand activitatea.Precizez ca suntem 4 actionari la aceasta firma insa eu am fost cel care s-a implicat cel mai mult in demararea afacerii , astfel incat dupa aproximativ trei ani de lupta cu autoritatile statului am reusit sa demaram afacerea.Dupa deschiderea societatii am crezut ca se vor implica si ceilalti actionari insa nu a fost asa, eu ramanand singur si de data aceasta.Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care doresc sa ma retrag din afacere dar nu stiu cum sa procedez legal.Nu doresc sa ma retrag fara a-mi recupera partea ce mi se cuvine .Doresc sa stiu si daca pot sa - mi scot la vanzare actiunile pe care le detin in firma si cum se procedeaza legal.MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: vavas , utilizator 17:10, 4 Noiembrie 2015
Da, puteți cesiona părțile sociale pe care le dețineți. Cesiunea se va face la valoarea nominală sau la o altă valoare. Bănuiesc că sunteți administratorul societății. Va trebui ca activitatea dvs să fie ratificată de ceilalți asociați.
Buna ziua .Nu sunt administratorul societatii,sunt asociat si detin un procent de 20 % din actiuni ,un alt asociat detine 10% din actiuni iar administratorul , cetatean strain ,detine diferenta impreuna cu sotia lui .
Buna ziua!
Doresc sa stiu la ce riscuri ma expun daca raman mai departe in firma ca actionar ,Detin 20% dinpartile sociale , un alt prieten 10 % dinpartle sociale iar administratorul , cetatean spaniol,impreuna cu sotia lui de origine romana, detin diferenta pana la 100%.Au aparut cateva probleme referitor la organizare .Pana la deschiderea firmei eu am fost cel care m-am luptat aproximativ 4 ani cu autoritatile.Acum ,cand totul este ok ,administratorul impreuna cu sotia lui ia decizii fara a ne intreba si pe ceilalti actionari.Nu asta ar fi problema insa deciziile lor de cele mai multe ori nu respecta cadrul legal .Desi avem oameni competenti care incearca sa-i indrume corect ei nu asculta sfaturile acestora si de aceea va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in acest caz pentru a-mi apara drepturile si implicit persoana mea. Precizez ca, in nenumarate randuri ,am incercat sa le explic si sa-i fac sa inteleaga ca deciziile lor nu sunt luate in beneficiul firmei insa nu inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere asociati in srl Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Sotul meu este asociat cu 19% = 19000 Ron intr-un SRL unde este si angajat. In acest SRL sunt mai multi asociati : 4 cu 19%, 1 cu 4.75%, 1 cu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ies ca asociat din firma asociat.pagubit asociat.pagubit Buna ziua, Sunt asociat intr-o societate comerciala ce activeaza in tehnologie. Societatea are 3 actionari toti cu drepturi nelimitate si care pot actiona ... (vezi toată discuția)