avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament

De curand am primit un apartament cu trei camere prin donatie.Intrebarea mea este:dupa cat timp de la donatie il pot vinde?
O alta intrebare este:Pot cumpara 2 garsoniere in acelasi timp (in cateva zile)sau trebuie sa treaca o perioada mai lunga dupa cumpararea primei garsoniere?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 21:01, 28 Octombrie 2015
Puteti vinde si cumpara oricand. Nu aveti nicio interdictie legala.
Chiar daca donatia este revocabila, dvs la acest moment aveti toate atributele dreptului de proprietate si puteti dispune liber de acest bun.

Cat despre a cumpara una sau 2 garsoniere, nu e nicio problema dvs puteti face ce doriti cu banii primiti la vanzarea imobilului donat.
Daca donatia este cu sarcina sau daca aduce atingere rezervei succesorale nu puteti vinde pana la indeplinirea sarcinei sau numai in limita rezervei succesorale.
Daca donatia atinge rezerva succesorala aceasta este supusa reductiunii.Daca donatia este pur si simpla,atunci puteti vinde oricand si oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg in totalitate donatia cu scutire de raport Florin-V Florin-V Nu inteleg in totalitate conceptul de donatie cu scutire de raport. Stiu, sunt multe surse pe internet care explica acest lucru, dar totusi imi scapa ceva cand ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca donatia? blueeyes56 blueeyes56 Buna ziua, as dori sa stiu ce sanse am sa recuperez casa care am donat-o fiicei mele si sotului ei,ca bun comun si cu scutire de raport, deoarece au divortat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare sau donatie remi123 remi123 Buna ziua. Am o problema in ceea ce priveste un bun imobil(apartament). Parintii mei sunt pe cale de a divorta, iar in urma discutiilor au convenit sa imi ... (vezi toată discuția)