avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RASPUNDEREA STARII DE INSOLVENTA????/
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RASPUNDEREA STARII DE INSOLVENTA????/

in situatia in care o societate a fost declarata insolventa, iar intre timp, administratorul societatii s-a schimbat, a cesionat societatea, asupra cui cade raspunderea starii de insolventa a firmei, in sarcina noului administrator???? patrimoniul societatii consta in 4 autoturisme cu ajutorul carora se desfasoara activitatea acesteia, exista vreun pericol pentru acest partimoniu???? este indicat sa comunicam instantei faptul ca acum este alt adiminstrator pe societate???
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:46, 23 Iulie 2009
Pai care este temeiul legal prin care a fost declarata insolventa?
Daca este pe legea nr. 85/2006, trebuia sa existe acordul judecatorului sindic, daca este pe legea nr.31/1990, a administratorului, lichidatorului ceea ce imi este cam neclar.
Oricum raspunderea este a fostului administrator, chiar daca a operat descarcarea de gestiune.
Sunt doua calitati disticte asociat si administrator.
O societate in insolventa nu poate instraina partile sociale ( cesiona ) decat cu acordul jud sindic.
Raspunderea administratorului o stabileste lichidatorul si poate fi orice persoana din conducerea societatii care a cauzat starea de insolventa prin fapte expres pravazute de lege
fostul administrator a instrainat societatea inainte sa fie declarata starea de insolventa, aceasta a aparut dupa cesionare
Lichidatorul verifica activitatea societatii pe o perioada de min 3 ani anteriori deschiderii procedurii de insolventa
La momentul cesionarii societatea avea datorii scadente?? daca da atunci lichidatorul analizeaza cauzele si vinovatii.

Am mai raspuns la aceasta problema si eu si alti colegi de forum .
Este o mare pacaleala cesionarea unei firme cu datorii cu scopul de a scapa de ele. Unle persone percep comisioane grase pentru acest serviciu si internetul este plin de anunturi cu " preiau firme cu datorii".
Toate actele aparent legale intocmite pentru cesiune nu au nici o relevanta in cazul falimentului Administratorii raspund pentru perioada in care si-au exercitat mandatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma cu datorii la terti office-gw@yahoo.com office-gw@yahoo.com Am cesionat firma care avea datorii la terti, in contractul de cesiune se specifica ca noul asociat (unic) preia datoriile si se obliga sa le plateasca. Va rog ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Solicitarea anularii actelor anterioare deschiderii procedurii insolventei Gigel Vieru Gigel Vieru Am o situatie cu care nu m-am mai confruntat si as ruga sa ma ajute cineva cu mai multa experienta in domeniu. O societate (SRL)are datorii de peste 90.000 ... (vezi toată discuția)