avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Amortizare mijloace fixe
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Amortizare mijloace fixe

OMFP 3055/2009 si art. 16 din Legea 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale, prevede ca, in situatii justificate, agentii economici sunt scutiti de la calculul amortizarii, cu avizul directiei generale a finantelor publice si controlului financiar de stat, pentru urmatoarele active corporale:

b) mijloacele fixe din patrimoniul agentilor economici trecute in conservare pe o durata mai mare de 30 de zile;

Ce politica de amortizare ar trebui adoptata in cazul unor
mijloace fixe folosite in activitati sezoniere respectiv terase de restaurant, casute camping , utilaje in constructii (ex.:excavatoare , buldozere) ori chiar utilaje agricole ( semanatori).
Mi se pare prea multa birocratie ca in fiecare an sau de de mai multe ori pe an 0functie de starea vremii sau de alti factori sa iei aviz de la DGFP.
Aceiasi intrebare in conditiile Ordinului 1802.
Cu multumiri !

Alte discuții în legătură

Societate cu activitate suspendata AMANDINA AMANDINA [b]Caz[/b]: o societate cu activitate suspendata pe 3 ani, suspendarea inregistrata la Registrul Comertului. [b]Intrebari[/b]: pe perioada suspendarii se ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)