avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoare taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoare taxa succesiune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati.
Mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Era actionar la fondul proprietatea cu un numar de actiuni. Nu a ridicat dividendele pe anul trecut de la BRD (sau resttuiri de fond, nu stiu ce reprezinta). Urmeaza sa deschidem succesiunea si avem urmatoarele nelamuriri:
1. Cum introducem aceste actiuni si la ce valoare? Dar dividendele?
2. Era membru al unei obsti (terenuri forestiere) cu o anumita suprafata. Aceasta intra la succesiune? Cum?
3. Ce documente trebuie sa prezint notarului?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
dlcodrut, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:01, 29 Octombrie 2015
mergeti la notar cu documentele pe care le detineti, explicatii fiecare nelamurire pe care o aveti si sunt anumite documente pe care le va procura notarul, ca si taxe acestea sunt diferite de la un notat la altul, nu e o taxa fixa/unica, dar vi se poate face un calcul estimativ sa vedeti daca si cum veti proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune certificat actionar anafanaf anafanaf Buna ziua, Am facut o succesiune. Am prezentat si certificatul de actionar al decedatului, dar notarul a cerut extras de la depizitarul central. Actiunile ... (vezi toată discuția)
Certificate de actionar la sif respectiv la o firma la care in prezent statul este actionar majoritar POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Detin astfel de certificate, emise in noiembrie, respectiv decembrie 1996, mostenite de la parinti (sunt nominalizate in succesiune). Prin anii \'90 parintii ... (vezi toată discuția)
Succesiune emine emine Buna ziua, Tatal unei prietene a decedat acum 7 ani. Dupa deces nu s-a facut scuccesiune. In decembrie 2014 a decedat si mama ei. Care este procedura cea ... (vezi toată discuția)