avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul poate fi contestat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul poate fi contestat?

Buna seara,

As dori sa stiu daca dupa noul cod civil un testament poate fi atacat si in ce conditii. Am fost la mai multi notari si fiecare spune altceva.
Un testament poate fi atacat dar trebuie să identificați motivele de anulare.
Sa fiu mai explicita. Am o ruda matusa din partea sotului. Ea nu are nici sot nici copii, iar sotul este fiul fratelui ei, deci nepot de frate. Fratele ei este decedat. Initial ea ii facuse testament pentru sotul meu, dar acum ca sotul a murit vrea sa faca testament pentru nepoatele ei, adica fetele nepotului. Poate fi atacat de alte rude, verisori si etc? Mentionez ca are 87 de ani, am fost cu ea la IML si este foarte sanatoasa.

Multumesc pentru raspuns.
Orice act pe lume poate fi atacat. Daca va fi cu succes, asta nu stim. Daca actul este facut legal, atunci nu se va desfiinta, asta nu inseamna ca noi putem sti daca cineva il va ataca ori ba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olograf midengeo@yahoo.com midengeo@yahoo.com buna ziua am o mare rugaminte am o povestioara sper sa ma fac inteleasa fratele meu timp de 10 ani a avut grija de niste rude a avut procura de la ei inainte ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Atacare testament! ce sanse sunt de a desface anula in parte sau total adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)