avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz de incredere

Buna seara ! As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un anumit subiect.
Problema este urmatoarea , eu am avut o relatie de 4 ani cu un individ . La varsta de 18 ani am primit cadou un caine de rasa American Staffordshire Terrier . Am fost nevoita sa plec la mama mea in Italia , iar la rugamintea acestuia i am lasat in grija cainele meu. Ajungand in Italia , am aflat ca acesta nu are posibilitatea de a tine cainele , caci mama acestuia nu era de acord sa tina cainele cat sunt eu plecata la mama mea. Acesta mi a spus ca il va da la adapost , eu nefiind de acord ( tinand cont ca acolo in 2 saptamani cainele este eutanasiat ) l a dat cuiva cunoscut de familia lui.
Am incercat timp de 1 an sa ma duca sa imi iau cainele , dar acesta mereu gasea scuze cum ca ar avea masina in service si cate si mai cate.
Adresa nu vrea sa mi o dea , la caine nu vrea sa ma duca si am incercat din rasputeri sa imi iau cainele inapoi...
Prostia mea a fost ca nu l am inregistrat la politie , deci singura dovada ar fi veterinarul care il are in bazele de date.
Intrebarea mea este , ce pot sa fac din punct de vedere legal pt a imi lua cainele inapoi. Va multumesc anticipat si astept raspunsuri. O zi buna 1
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:53, 30 Octombrie 2015
ati fi putut sa ii faceti plandere penala pt abuz de incredere.
Art. 238
Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

problema e ca plangerea prealabila ar fi trebuit depusa in termen de 3 luni de cand ati aflat de savarsirea faptei.
Acum , ce puteti face e sa va adresati instantei civile cu o cerere in revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)