Buna seara ! As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un anumit subiect.
Problema este urmatoarea , eu am avut o relatie de 4 ani cu un individ . La varsta de 18 ani am primit cadou un caine de rasa American Staffordshire Terrier . Am fost nevoita sa plec la mama mea in Italia , iar la rugamintea acestuia i am lasat in grija cainele meu. Ajungand in Italia , am aflat ca acesta nu are posibilitatea de a tine cainele , caci mama acestuia nu era de acord sa tina cainele cat sunt eu plecata la mama mea. Acesta mi a spus ca il va da la adapost , eu nefiind de acord ( tinand cont ca acolo in 2 saptamani cainele este eutanasiat ) l a dat cuiva cunoscut de familia lui.
Am incercat timp de 1 an sa ma duca sa imi iau cainele , dar acesta mereu gasea scuze cum ca ar avea masina in service si cate si mai cate.
Adresa nu vrea sa mi o dea , la caine nu vrea sa ma duca si am incercat din rasputeri sa imi iau cainele inapoi...
Prostia mea a fost ca nu l am inregistrat la politie , deci singura dovada ar fi veterinarul care il are in bazele de date.
Intrebarea mea este , ce pot sa fac din punct de vedere legal pt a imi lua cainele inapoi. Va multumesc anticipat si astept raspunsuri. O zi buna 1
ati fi putut sa ii faceti plandere penala pt abuz de incredere.
Art. 238
Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
problema e ca plangerea prealabila ar fi trebuit depusa in termen de 3 luni de cand ati aflat de savarsirea faptei.
Acum , ce puteti face e sa va adresati instantei civile cu o cerere in revendicare.
Masina imprumutata
mihai133
Buna ziua! Am si eu o intrebare.
Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)