avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cedat, la partaj, partea mea din apartament fostei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cedat, la partaj, partea mea din apartament fostei soții ca să aibă grijă de fete, dar nu s-a ținut de cuvânt iar acum vrea să-l vândă. Mă mai pot răzgândi?

Buna ziua ,

In urma divortului si partajului ulterior(2013-2014) am convenit ca sa-i las sotiei un apartament cu 3 camere in “buricul” targului(eu oprind o garsoniera la periferie) , mai ales ca ea se angajase sa ajute fetele mele in tara unde si-au stabilit rezidenta.
Bun , zis si facut doar “din gura” pt. ca odata vazuta cu apartamentul pe numele ei , exa mea pur si simplu nici c-o mai intereseaza de fetele ei (imi zice ca-s majore si “ce treaba mai are ea ?”), si mai mult de atat cele doua fete sunt studente si sunt obligate sa munceasca dupa orele de scoala ca sa-si poata asigura existenta. Nu ca ar fi un lucru RAU MUNCA, DAR sa muncesti si sa faci o facultate la zi ,…este destul de “complicat” , ca sa nu zic altfel.
Mai nou am inteles ca exa vrea sa vina in Ro sa-si vanda apartamentul dar fetelor mele sa nu le dea nimic , iar conditia (recunosc prostia mea de la vremea respectiva , ca m-am increzut in cuvantul ei) a fost cu totul alta : iti las apartamentul cu 3 camere tie , doar daca vei avea grija in continuare de copii mei , iar daca-l vinzi sa le dai si lor cota parte “.

Pai daca stiam treaba asta ,..o taram pe exa prin tribunale de nu se vedea , mai ales ca respectivul apartament a fost cumparat doar pe banii care i-am castigat , eu lucrand in strainatate 7 ani !
Intrebare ,…se mai poate face ceva ???

Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florian59 , utilizator 08:55, 25 Iunie 2019
Daca la vremea respectiva solicitati sprijinul unui avocat situatia putea sta altfel.In cazul in care partajul respectiv a fost facut amiabil la notariat ,sansele de a mai schimba ceva sunt foarte mici din pacate.
avnic a scris:
....... partajul respectiv a fost facut amiabil la notariat ,sansele de a mai schimba ceva sunt foarte mici din pacate.

mdaaa,......partajul a fost facut amiabil la un notar DAR sub cuvantul ei de a face cate ceva mai consistent pt. fetele mele !
divortul in schimb l-am facut cu un avocat !
daca totusi sunt sanse ,..........apeland la un avocat din nou ,.......cat de mici ar fi sansele de revenire la bunurile partajate ????
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Florian59, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mergeati singur la divort iar pt partaj va angajati un avocat ar fi fost ideal.La divort nu aveati ce pierde la partaj din pacate pierdeti sume semnificative.Sansele sunt foarte mici,mergeti la un av cu actele pt o consultatie si solicitati o opinie.
am inteles ,....VA MULTUMESC FRUMOS !


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca mergeati singur la divort iar pt partaj va angajati un avocat ar fi fost ideal.La divort nu aveati ce pierde la partaj din pacate pierdeti sume semnificative.Sansele sunt foarte mici,mergeti la un av cu actele pt o consultatie si solicitati o opinie.

as mai avea o intrebare ,va rog, domnule avocat ,...dupa tot acest timp de la la partaj (5 ani) as putea s-o dau in judecata pentru daune morale si/sau materiale in felul asta sa mai recuperez ceva pentru copiii mei ???

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj cind una din parti este plecata din tara ! ioanav ioanav am o mare problema si nu stiu cum sa procedez. in urma cu 2 ani sotia mea a hotarit sa plece in italia la munca. eu am ramas acasa sa am grija de cei 2 copii ... (vezi toată discuția)