avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cedat, la partaj, partea mea din apartament fostei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cedat, la partaj, partea mea din apartament fostei soții ca să aibă grijă de fete, dar nu s-a ținut de cuvânt iar acum vrea să-l vândă. Mă mai pot răzgândi?

Buna ziua ,

In urma divortului si partajului ulterior(2013-2014) am convenit ca sa-i las sotiei un apartament cu 3 camere in “buricul” targului(eu oprind o garsoniera la periferie) , mai ales ca ea se angajase sa ajute fetele mele in tara unde si-au stabilit rezidenta.
Bun , zis si facut doar “din gura” pt. ca odata vazuta cu apartamentul pe numele ei , exa mea pur si simplu nici c-o mai intereseaza de fetele ei (imi zice ca-s majore si “ce treaba mai are ea ?”), si mai mult de atat cele doua fete sunt studente si sunt obligate sa munceasca dupa orele de scoala ca sa-si poata asigura existenta. Nu ca ar fi un lucru RAU MUNCA, DAR sa muncesti si sa faci o facultate la zi ,…este destul de “complicat” , ca sa nu zic altfel.
Mai nou am inteles ca exa vrea sa vina in Ro sa-si vanda apartamentul dar fetelor mele sa nu le dea nimic , iar conditia (recunosc prostia mea de la vremea respectiva , ca m-am increzut in cuvantul ei) a fost cu totul alta : iti las apartamentul cu 3 camere tie , doar daca vei avea grija in continuare de copii mei , iar daca-l vinzi sa le dai si lor cota parte “.

Pai daca stiam treaba asta ,..o taram pe exa prin tribunale de nu se vedea , mai ales ca respectivul apartament a fost cumparat doar pe banii care i-am castigat , eu lucrand in strainatate 7 ani !
Intrebare ,…se mai poate face ceva ???

Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florian59 , utilizator 08:55, 25 Iunie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai aveti ce recupera si ce cere, sub nicio forma.. ati gresit-o, cuvantul oamenilor rar, dar rar, mai inseamna ceva.
In acest caz, numai Dumnezeu poate face dreptate.
daca fetele dvs sunt si ale ei, acestea pot cere pensiei de intretinere de la mama.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Daca mama este interesata in continuare de situatia copiilor sai, ca orice mama, poate incercati o mediere...cred ca este singura solutie in situatia dumneavoastra. Sa va intelegeti...


gi-jane2 a scris:

Nu mai aveti ce recupera si ce cere, sub nicio forma.. ati gresit-o, cuvantul oamenilor rar, dar rar, mai inseamna ceva.
In acest caz, numai Dumnezeu poate face dreptate.


aveti dreptate in totalitate , nu stiu cand ma voi schimba dar totusi SPER !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Elena Badea a scris:

Daca mama este interesata in continuare de situatia copiilor sai, ca orice mama, poate incercati o mediere...cred ca este singura solutie in situatia dumneavoastra. Sa va intelegeti...

TOCMAI ASTA ESTE ....nu-i deloc interesata de situatia copiilor ei iar la o eventuala mediere nici macar nu visez ! multumesc mult oricum pentru raspunsul dvs !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj cind una din parti este plecata din tara ! ioanav ioanav am o mare problema si nu stiu cum sa procedez. in urma cu 2 ani sotia mea a hotarit sa plece in italia la munca. eu am ramas acasa sa am grija de cei 2 copii ... (vezi toată discuția)