avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi ai ca mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi ai ca mostenitor?

Buna ziua.

Am si eu 2 intrebari:
1.Dupa decesul ambilor parinti si efectuarea succesiuni in care suntem 3 frati=3mostenitori,am dreptul legal sa ma pot muta in acea locatie sau trebuie acordul fratilor(specific ca la adresa respectiva mai sta un frate)?
2.Daca in privinta scoaterii la vanzare a imobilului este o neantelegere privind pretul imobilului,cum se procedeaza?
1. Da, dar doar daca vi se atribuie dvs. imobilul respectiv, in urma succesiunii.
2. Daca il scoateti la licitatie, nu mai aveti treaba cu pretul: il stabileste piata, si il acceptati asa cum este... Recomandabil este sa nu ajungeti cu imobilul scos la licitatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune alexc88 alexc88 Buna ziua, Bunica mea a murit in decembrie, exista 2 mostenitori mama si fratele mamei. in apartament a ramas fratele mamei, care nu are nici un venit si care ... (vezi toată discuția)
Succesiuni, mosteniri petrisor64 petrisor64 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: trei frati au mostenit un imobil in urma decesului parintilor, s-a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema legata de iesirea din indiviziune. fratele ... ciuleafar1 ciuleafar1 Buna ziua. Am o problema legata de iesirea din indiviziune. Fratele refuza punerea in aplicare deciziei din actul de dezbatere (fiecare 1/2 din mostenire), pe ... (vezi toată discuția)