avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de mandat la BCR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de mandat la BCR

buna seara ,va rog sa ma lamuriti si pe mine ca nu stiu de unde sa incep . Am lucrat la sucursala bcr cu contract de mandat pe post de agent asigurari viata si de dosare de daune care erau de competenta strict bancii , cu prg. de 8 ore si salariul de 800 ron in perioada 2008 /2013 . Timp de 3 ani am lucrat in baza contractului de mandat , dupa care banca ne-a obligat sa facem P.F.A ,dupa ceva timp mi-am gasit un alt loc de munca mai bun , mentionez ca in timp de1an mi-sa oprit o suma de bani din salariu pt garantie pina la atingerea plafonului de 2500 ron . Acum interesandu-ma la ITM si casa de pensii din orasul meu unde am lucrat la bcr am fost surprinsa sa aflu ca nu sunt inregistrata la ITM si fara cotizatii la cas si casa pensii .Am sunat si la Buc. la ITM si CASA PENSII si mi-sa comunicat ca nu sunt inregistrata nici la ei , ca .....,,pana in 2011 cei cu contract de mandat nu beneficiaza de cas , pensii etc ,, . Am trimis la Buc. prin posta cu confirmare de primire o cerere im care am cerut sa-mi trimita si mie inscrisuri si alte documentatii privind salarizarea mea lunara ,restituirea garantiei si altele [ in contract aveam 800 ron dar in mana lua 550 ron chiar si dupa terminarea plafonului garant ] nici dupa 2 luni jumate nu am primit nici un raspuns . Ma puteti ajuta va rog cu unele sfaturi sau indrumari . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 1 Noiembrie 2015
1. Contractele de mandat nu se inregistreaza la ITM

2. Contractele de mandat nu confera mandatarului vechime in munca si sunt supuse Codului Muncii.
Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

3. Pentru recuperarea sumelor de bani la care va referiti aveti urmatoarele posibilitati :
- promovarea unei actiuni in instanta

- apelarea la procedura de mediere.
dar atunci unde este diferenta de salariu dela 800 ron la 550 ron ??? si contractul se zice ca este inregistrat la DGAMC ,ce reprezinta aceasta institutie sau ce este , si este compatibila cu ITM sau CAS ,este parte juridica ? Va multmesc
DGAMC - Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF.

Este o structura aparte de ITM si AJOFM ori Casa de Pensii sau de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am copii in intretinere ContSters205948 ContSters205948 am copii care sunt la scoala si sotia o am in intretinere in contractul de munca scrie 804 lei, ca deducere cit imi opreste statul din impozit (vezi toată discuția)
Documente itm alice53 alice53 se mai depune decizii pt salariul minim pe economie care s-a marit de la 01.01.2011 , si cand este data de depunere? am intrebat la ITM Buc si au dat din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca sunt președinte la o asociație de proprietari, ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! Daca sunt președinte la o asociație de proprietari, prin contract de mandat cu toate taxele plătite la stat, beneficiez de asigurare ... (vezi toată discuția)