avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am copii in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am copii in intretinere

am copii care sunt la scoala si sotia o am in intretinere in contractul de munca scrie 804 lei, ca deducere cit imi opreste statul din impozit
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:12, 22 Mai 2011
Salariul brut : 804 lei
Angajatul plăteşte la bugetele de stat suma de 168 lei
Salariul net este de 636 lei
vreau sa va intreb angajatorul nu imi da fluturas in zii de salariu,acum o luna am lucrat 230 ore am luat 800 lei in mina iar acum 2 luni am lucrat 260 ore am primit 770 lei am si 2 copii in intretinere si sotia e bine cum mia dat angajatorul
pentru persoanele aflate in intretinere,respectiv sotia si doi copii, trebuie sa depuneti la biroul salarizare copii de pe certificatul de casatorie si de nastere ale copiilor si impreuna cu o declaratie a sotiei ca nu are venituri- chiar o adeverinta de la Finante ca nu are venituri..-(trebuie sa o aibe ca model angajatorul ) prezentati si originalele pentru a fi certificate copiile de cei in drept sa o faca .. Daca nu ati depus aceste acte nu se poate face deducere suplimentara pentru persoanele aflate in intretinere.
Pentru Dvs. se deduce 250 lei ,iar in cazul ca aduceti acte pentru 3 in intretinere suma la deduceri trebuie sa fie 550 lei. La 804 lei brut se calculeaza astfel : CAS 10,5% = 84;somaj 0,5% =4;sanatate 5,5%=44 .Venit net 672 lei.(804 minus 132 ) Deducere personala numai pt.dvs.250 lei ,venit baza de calcul 422 ori 16 % = 68 lei impozit si restul de plata 604 lei.(672 minus 68 ) In cazul in care se aplica deducerea pentru 3 persoane in intretinere de 550 lei venitul baza de calcul va fi 122 lei si impozitul 20 lei iar restul de plata este 652 lei.(672 minus 20 ) Poate ca mai aveti si alte sporuri la salariu... si de aceea ati primit 770 si 800 lei.... Daca spuneti ca in ziua de salariu nu va da fluturasul cu suma de plata... inseamna ca nu sunteti angajat cu contract de munca si de aceea suma primita este de 770 si 800 lei... e bine ca e mai mare dar nu va merge vechimea in munca, nu sunteti asigurat la sanatate.... si mai tarziu nu mai e bine... verificati-va pozitia daca aveti contract de munca, si daca apareti in REVISAL , chiar si la ITM,,, poate iese la iveala munca la negru... dvs. ce stiti despre modul in care lucrati ? sunteti in regula sau nu ? Nu mai riscati sa va pierdeti drepturile de asigurari sociale si dvs. si familia... succes..
lazar27 a scris:

vreau sa va intreb angajatorul nu imi da fluturas in zii de salariu,acum o luna am lucrat 230 ore am luat 800 lei in mina iar acum 2 luni am lucrat 260 ore am primit 770 lei am si 2 copii in intretinere si sotia e bine cum mia dat angajatorul

Diferenta de plata o poate face si orele suplimentare paltite de catre angajator ...
ANGAJATORUL in ziua de salariu nu imi da fluturas,contractul il am semnat il am la mina inregistrat lucrez de 6 ani de zile.IN luna martie am primit 770 lei la 260 ore suplimentare,si 230 ore luna aprilie am primit 800 lei fara fluturas la mina e ceva suspect in final.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitele catre stat ContSters205948 ContSters205948 lucrez ca agent paza, in contract scrie 804 lei salariu si am in intretinere 2 copii si sotia care e bolnava.DUPA codul muncii ora este 3.94 lei mai fac si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe 2 ore ByOn ByOn ma uit de un an pe forum dar abia azi am observat aceasta rubrica.cineva imi face contract de munca la salariul minim pe economie la functia mea(bucatar)pe 2 ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu si act aditional tip lista cyan cyan 1. Angajatorul este obligat prin lege sa elibereze fluturas cu salariul sau nu este o obligatie? Care etse temeiul legal? 2. Actul aditional la c.i.m. ... (vezi toată discuția)