avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozit pe 2 ore
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozit pe 2 ore

ma uit de un an pe forum dar abia azi am observat aceasta rubrica.cineva imi face contract de munca la salariul minim pe economie la functia mea(bucatar)pe 2 ore, pe zi. ce suma trebuie platita la stat,cu cas,cu somaju,cu toate cele?mentionez ca am cazut de acord sa-mi platesc eu aceste taxe.m-am gindit ca ar fi bine sa depun si actele ca eu sint intretinator de familie,am 2 copii minori iar sotul meu nu munceste(cu forme legale),deci cred ca ar trebui sa dea o declaratie ca nu are nici un venit. intrebari: 1.sotul da acea declaratie ca nu are venit doar in scris(cum era pe vremuri) sau trebuie la notariat? 2.cit ar trebui sa platesc pt angajarea cu 2 ore? 3.cit ar trebui sa platesc la angajarea cu 8 ore? raspundetimi va rog mult:rolleyes:
Cel mai recent răspuns: ByOn , utilizator 13:17, 14 August 2009
...mama mea este angajata la o firma de contabilitate unde are functia de secretara pentru 2 ore pe zi si plateste 50 lei pe luna...sper ca te-am lamurit cu ceva;)
Calculand la salariul minim pe economie, pentru 2 ore pe zi, ar insemna:

venit brut 150 lei
venit net: 125 lei

contributii la stat (angajat+angajator) : 68 lei

salariul fiind de........?cum contributiile la stat 68lei?nu ar trebui sa insemne 150-68?diferenta de la 150 la 125 cei cu ea? 68 cu tot ca sint intreinator de familie?raspundetimi mai detaliat va rog ca meseria mea este bucatar:worthy:.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
ByOn, utilizator
Venitul brut este format din venitul net + contributiile la stat angajator. de angajat.
La acestea se mai adauga contributiile la stat datorate de angajator.

Altfel spus, pentru ca Dvs. sa vi se plateasca un salar net de 125 lei (pentru 2 ore pe zi), angajatorul achita suplimentar inca 68 de lei, asa cum v-a explicat colega grace_r.
Venitul brut este format din venitul net + contributiile la stat angajator. de angajat.


Va rog cititi venit net + contributiile la stat datorate de angajat

:sorry:

Alte discuții în legătură

Contract de munca timp redus 2 ore/zi ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu niste informatii legate de contractul de munca cu timp redus. Voi primi 300 ron net. din care trebuie sa platesc partea ... (vezi toată discuția)
Am copii in intretinere ContSters205948 ContSters205948 am copii care sunt la scoala si sotia o am in intretinere in contractul de munca scrie 804 lei, ca deducere cit imi opreste statul din impozit (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit staicumariuss1 staicumariuss1 Care este impozitul total la salariul de 350 ron pentru angajat si pentru angajator? (vezi toată discuția)