avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Probleme avocat angajat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Probleme avocat angajat

Buna seara,
Care sunt motivele pentru care un avocat poate fi reclamat la barou?
Am avut 2 procese, in care nu m-a reprezentat, trimitindu-si o colega, la toate infatisarile, fara sa ma anunte din timp, nu a fost la curent cu mersul proceselor, la formularea intentiei nu a tinut cont de interesele mele. Pe parcursul proceselor evita intalnirile cu mine. Cele doua procese le-am pierdut, nu a fost in cunostinta de cauza privind termenul recursului. Care este procedura in asemenea situatii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:30, 14 Noiembrie 2015
Va trebui, prima data, sa aveti o discutie cu avocatul angajat.

Este important de stiut clauzele cuprinse in contract: care a fost limita mandatului dat.

Trebuie sa stiti ca obligatia avocatului este de diligenta si nu de rezultat; daca procesele au fost pierdute, va trebui sa demonstrati ca acest lucru a fost datorita culpei avocatului.
Daca nu ati platit suficienti bani ca sa vina avocatul titular la proces a trimis alti avocati si este legal asa.

De regula pentru a veni avocatul pe care il doriti trebuie sa il platiti si sa va intelegeti sa vina el si nu alt avocat.

Ce suma ati platit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract asistenta unilaterar de catre sca, necomunicat anti77 anti77 Am avut un contract de asistenta pt 3 dosare (unul penal ca parte vatamata) la un SCA, dintre care unul am pierdut din cauza avocatului, asa ca am depus la ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva avocatului maier91 maier91 Intrucit am intrat in posesia unui inscris nou m-am adresat avocatului meu sa-mi dea un sfat cum ar trebui sa procedez. Pierdusem procesuf de fond si de ... (vezi toată discuția)
Arestare picika picika buna am primit un an inchisoare cususpendare,parchetul a declarat recurs daca va admite recursul parchetului (procesul in martie) o sa fiu arestat pe loc sau ... (vezi toată discuția)