Intrucit am intrat in posesia unui inscris nou m-am adresat avocatului meu sa-mi dea un sfat cum ar trebui sa procedez. Pierdusem procesuf de fond si de recurs.Nu am cunostinte juridice si trebuia din cauza bolii de care sufar sa plec urgent din tara.Avocatul mi-a incasat un avans fara chitanta spunindu-mi ca o va depune la dosar, dupa care a deschis o actiune de revizuire a recursului la Tribunal.Avocatul adversarilor a invocat exceptia inadmisibilitatii cerereii de revizuire intrucit nu evoca fondul (recursul mi-a fost respins ca nefndat iar sentinta recurata a fost mentinuta). Astfel ca am pierdut procesul doar pentru ca avocatul a indreptat gresit cererea - nu a solicitat revizuirea fondului.Mi-a mai solicitat 400 euro pe care i-am trimis prin westernunion, dupa care nu am mai auzit nimic de el.Cind m-am intors in tara, am studiat dosarul dar inafara de cererea de dare in judecata, avocatul nu a mai facut nici macar concluzii scrise si nici chitantele pentru banii incasati nu au fost puse la dosar. Fara sa mai spun ca in procesul din recurs cu toate ca l-am rugat sa invoce exceptia netimbrarii cererii de interventie principala a unor intervenienti carora instanta de fond le-a respins cererea de interventie ca fiind persoane fara calitate procesuala activa si care au participat la recurs far sa formuleze recurs si cu cererea netimbrata, mi-a spus ca asta nu este relevant, astfel ca instanta de recurs m-a obligat sa le platesc acestor intervenienti cheltuieli de judecata. Nu cred ca un avocat care areo experienta de 25 de ani nu a stiut ca trebuia sa solicite revizuirea fondului in baza inscrisului nou, fapt pentru care am pierdut procesul si prin asta o mostenire. Va rog sa-mi dati un sfat unde ma pot adresa cu plingeri impotriva avocatului care banuiesc a trecut de partea adversarilor mai ales ca l-am facut prin email. Consider ca pentru el au fost importanti doar banii mei dupa care nu am mai autzit de el iar cind l-am intilnit intimplator la Tribunal a procedat de parca nu m-ar cunoaste.La barou nu cred ca s-ar lua masuri, din cele ce am inteles toti se cunosc intre ei si sint prieteni.
Cea mai eficienta solutionare a cazului atat pentru dumneavoastra cat si pentru avocat este prin procedura medierii. Contactati un mediator in zona si va va informa despre procedura.
În urmă cu ani de zile, am fost și eu într-o situație oarecum asemănătoare, dar nu la fel de gravă. Am avut o discuție cu "onorabilul" avocat, l-am amenințat că-i fac sesizare la barou și amenințarea a ținut, în sensul că acesta în timpul procesului și-a schimbat poziția, iar la final am câștigat.
Faptul că-l bănuiți, că a trecut de partea adversarilor, poate fi o certitudine, înclusiv faptul că, poate, partea adversă l-a motivat.
Cu părere de rău pentru astfel de fapte, care nu fac cinste profesiei de avocat, profesie pentru care am un respect deosebit, însă din păcate unii practică și acest gen mârșav, de a-și vinde clientul, pentru a-și rotunji veniturile.
Deoarece am auzit și pe alții spunând același lucru, mă face să cred că se practică.
Din păcate este greu de demonstrat.
În cazul dumneavoastră, în opinia mea, situația generează alte semne de întrebare, la care cei avizați ar trebui să răspundă. Și anume:
Dacă, să presupunem că reușiți să demonstrați că acesta a pierdut procesul din cauza lui, teoretic vă puteți întoarce împotriva avocatului cu cerere în echivalent, sau logic ar fi ca dosarul să fie revizuit (rejudecat). NU?.
Va multumesc mult pentru raspuns. Nu inteleg de ce chiar avocatii pe care ii consideram oamenii legii si pe care ii respectam in mod deosebit, pe care ii platim sa ne ajute in problemele noastre si in care avem incredere totala, pot sa ne vinda pentru niste bani.
Cred ca va aflati in eroare.
Inadmisibilitatea vizeaza ca nu v-ati incadrat pe institutia revizuirii si nu ca ar fi gresit cu cererea de revizuire.
Adica conform legii nu se putea castiga procesul datorita inscrisului si nu datorita avocatului.