avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Optionalele la gradinita. Fondul clasei. Educatoare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Optionalele la gradinita. Fondul clasei. Educatoare

Pentru ca lucrez ca si educatoare la o gradinita de stat cu program normal as dori sa stiu daca optionalele cu plata sunt legale. Exista numeroase discutii pe tema aceasta insa eu cred ca sunt totusi legale. Exista o anumita ora la care se fac optionalele cu plata? La grupa mica exista un optional si doua la grupa mare. Daca in oferta gradinita are mai multe optionale si parintele opteaza pentru mai mult de doua este legal, pot solicita acest lucru? Oare eu ca educatoare pot face la grupa optionale cu plata? Daca lucrez la o gradinita cu program normal care va fi intervalul?
Stiu ca exista discutii pe aceasta tema, insa eu consider ca aceste optionale sunt benefice copiilor. Se pune problema ca este invatamant de stat si ar trebui sa fie gratis, insa in acest context cred ca ministerul educatiei ar trebui sa le finanteze. Totusi invatamantul preprimar nu este obligatoriu. Poate parintii vor face demersurile necesare.
Mie nu mi se par corecte mai multe lucruri, inclusiv faptul ca particip la cursuri de formare continua pe bani mei, ca fac materiale didactice pe banii mei, ca nu este legal fondul clasei, dar institutia ar trebui sponsorizata pentru ca primaria nu are fonduri suficiente. Daca am nevoie de un radiocasetofon la grupa ce fac? Astept fonduri de la minister? Poate in acest context ca si in sanatate s-ar putea instala coplata pentru ca eu am inteles ca sunt obligata sa lucrez cu 30 de elevi la grupa pentru a-mi lua salariul pentru ca s-ar instala plata per elev. Oare o educatoare se poate ocupa foarte bine de un numar atat de mare de copiii? De ce daca avem pauza? Din cate stiu invatatoarele au o pauza de 10 minute la fiecare ora. In programul meu nu este mentionata nici o pauza. Stiu ca sunt profesor in invatamantul preprimar si am dubla specializare si avem acelas salariu, insa invatatoarele au optional de religie si sport facute de profesori si platite de stat. Eu sunt obligata sa stau in clasa 5 ore fara intrerupere? De ce nu avem pauza de masa. Stiu ca peste tot in mass-media sunt puse educatoarele la colt pentru ca unele nu au un comportamenta decvat, insa ce se intampla cu retul care sunt corecte si isi fac meseria cu drag, oare ele trebuie umilite?
Cel mai recent răspuns: anamariap28 , utilizator 19:50, 2 Noiembrie 2015
Cu tot respectul... cate ore lucrati cu acei copii? Sa fim seriosi pauza cand vrem, mancam si noi odacata cu copiii ,iar optionalele sunt bine venite..inca o pauza! Nu vreau sa va judec insa avand copil la gradinita de stat vad cat efort depun cadrele didactice. Mai pica si fondul clasei, necesarul lunar ca vezi doamne avem nevoie de xyz si asa ne tot plangem....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se cheama cumva frauda? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna ziua, As avea si eu nevoie de sfatul unui specialist. La gradinita la care am copilul si care este o gradinita de stat cred ca se comit niste ilegalitati ... (vezi toată discuția)
Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)