avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie la sanatate

Buna ziua,

am lucrat in Austria ( o perioada de 2 ani) la o familie cu contract de munca pentru a griji o batranica. Perioada in care lucram era impartita in felul urmator: 2 luni in Austria si doua acasa ( in perioada cat eram acasa era altcineva). Pe perioada cat erat in Austria aveam salar ( eramplatita ) iar cand veneam in Romania nu eram platita. Taxele de asigurarea medicala si impozitul aferent contractului de munca erau platite cu continuitate si pentru perioada cat eram in Romania,Aceste taxe le platea totdeauna familia pentru care lucram si care mi-a inregistrat comtractul la primaria din Austria ( Bischofshofen)
Batrana pe care am ingrijit-o a murit . Familia refuza sa plateasca taxele de asigurarea medicala pe ultimele doua luni cat am lucrat ( eram in Austria ). Pot sa-i fac cumva sa le plateasca sau o sa trebuiesca sa le platesc eu statul Austriac?
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
pikitoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 2 Noiembrie 2015
In principiu este un diferend in drept civil pe teritoriul Austriei. Insa daca aveati contract de munca (nu de prestari servicii) se aplica dreptul muncii din Austria.
Buna ziua,

ce i-mi recomanda-ti sa fac?, unde sa ma adresez, daca scanez documentele si am sa le trimit catre d-voastra ( daca doriti ) pute-ti sa-mi dati un raspuns mai clar la ce autoritati din Austria sa ma adresez?
multuemsc
Pentru datele de contact ale instituţiilor competente, cel mai bine este sa luaţi legătura cu ataşatul pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei .

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, lucrez in germania ca ingrijitoare de batrani ... Andreea-Bianca Andreea-Bianca Bună dimineața, lucrez in germania ca ingrijitoare de batrani cu detasare .Pe perioada detasari imi sunt plătite toate darile la statul roman , contractul ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii international prietenoasa prietenoasa buna ziua stimati domni, am nevoie de consilierea dumneavoastra, am fost angajata in austria cu forme legale ca persoana fizica, asistent medical, ingrijire la ... (vezi toată discuția)
Nu am primit salariul Simion. Simion. Buna seara. Ma numesc Simion Pavel, am lucrat 3 luni de zile pentru o firma austriaca de transport marfa pe un camion de 40 to. In luna decembrie am avut ... (vezi toată discuția)