avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratie asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratie asociatie

in cazul in care asociatia are contract cu o fitma de contabilitate care are cod CAEN 6832 si are si adiministrator ,firma de contabilitate semneaza pentru intocmirea listelor de intretinere si adiministratorul semneaza listele in calitatea sa de adiministrator , cine raspunde de legalitatea acestor liste ? ce spune legea in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 31 Octombrie 2015
Pai .... raspunde cine semneaza. Dar ce e administratorul in asociatia dv., supervizorul contabilului? In acest caz, de ce nu face el calculul listei?
Toti cei care semnaeza lista de plata raspund. O semnatura inseamna asumarea raspunderii. De regula lista de plata (ca si pe alte documente) se intocmeste de cineva iara acel cineva raspunde pentru ceea ce a scris acolo. Pentru a veni in sprijinul celui ce intocmeste lista, pentru a evita erorile, inregistrarile false voit sau nevoit, pentru verificarea respectarii legislatiei cu privire la repartizarea cheltuielilor..., listele se verifica si semnaeza apoi de cenzor si presedinte. Iar acestia din urma raspund si ei pentru ceea ce au semnat, adica pentru corectitudinea listelor.
Daca cineva contesta lista, o contesta catre presedinte si nu catre administartor, firma, contabil , cenzor... Presedintele trebuie sa cunoasca bine lista pentru a putea da explicatii si a raspunde la contestatie. Sigur ca daca se dovedeste ca lista este gresita, se iau masuri de indreptarea a greselii iar cei ce intocmesc, de reula lista trebuie sa fie mai atenti deoarece atat cenzorul cat si presedintele nu vor sta luna de luna sa verifice in amanunt fiecare pozitie, foiecare patratica din lista. De regula acestia verifica unele corelatii de pe lista si semneaza avand incredere in cei ce le-au intocmit. Dar increderea poate sa se piarda daca se repeta greselile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa asociatie Osanca Osanca Buna seara, Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul ... (vezi toată discuția)
Pfa sniperm sniperm Buna ziua, Sunt atestat ca administrator,functionez ca PFA, si am o intrebare: - Conform legii,stiu ca lista de plata trebuie semnata conform legii de ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)