Buna seara! As dori sa fac o Cerere catre Asociatie, prin care sa-mi prezinte situatia apometrelor existente, montate, mai exact cate din cele functionale mai au, sau nu, valabil Certificatul metrologic, deoarece sunt presat acum sa-mi schimb eu apometrul, pe motiv ca s-au inregistrat pierderi de apa, in ultimele 2 luni, cand mi-am renovat apartamentul.
1.Am sansa sa primesc un asemenea raspuns?
2. In cazul in care ceilalti proprietari nu au valabil Certificatul metrologic, nu ar trebui sa si-l reinnoiasca cumva? De ce se cearta administratorul doar cu mine pe tema aceasta, tinand cont ca (din cate am inteles de la seful de scara) celelalte 9 apartamente nu au valabil acest Certificat? Eu oricum in urmatoarele 48 h, il voi schimba pe al meu, cu unul nou.
Va multumesc!
Cand ati renovat apartamentul, ati facut modificari asupra instalatiei de apa, ati scos apometrul din instalatie, ori care este legatura intre renovarea apartamentului si apa consumata sau pierduta?
Daca apometrul dumneavoastra a iesit din termenul de verificare metrologica, trebuie sa-l verificati indiferent ce spune altcineva si indiferent ca sunt ori nu diferente sau pierderi de apa. Daca asta e singura pretentie a conducerii asociatiei, de a verifica metrologic apometrul iar dumneavoastra ati hotarat sa-l inlocuiti cu unul nou, faceti aceast lucru si ati rezolvat problema fara cearta.
Puteti avea acces la actele si evidentele asociatiei oricand, dar cu intelegere si nu ca o reactie a dumneavoastra la solicitarea normala a administratorului de a va face verificarea metrologica.
O asemenea cerere o puteti face si mai tarziu catre presedintele asociatiei, caruia puteti sa-i solicitati sa-i determine si pe vecinii dumneavoastra sa-si verifice metrologic apometrele dandu-va drept exemplu chiar pe dumneavoastra, un proprietar corect ce a verificat apometrul, ori l-a schimbat cu unul nou.
Atentie sporita cu inlocuirea apometrului,pentru ca daca exista suspiciunea de consum necontorizat,inlocuirea apometrului va intari suspiciunea ca dv ati avut un interes personal
Concret pe dv va intereseaza sa fiti in regula cu apometrele
Atat timp cat apometrul detine certificat de verificare metrologica dv nu aveti probleme fata de asociatie de administratorul de imobil
In asociatiile de proprietari responsabilitatea este individuala
Nu va intereseaza daca alti locatari au sau nu apometrele in perioada de valabilitate metrologica,fiecare suporta personal consecintele actiunilor sau nonactiunilor sale
Avînd in vedere ca toate apometrele din codomeniu au verificarea metrologica expirata m-i se pare abuziv sa-i ceri doar unui proprietar sa fie corect .
Asociatia daca constata ca sunt difernte mari intre contorul principal si indexsii din apartamente trebuia sa se hotarasca in A.G. fie faceau vericarea tuturor apometrelor fie cumparau altele noi .Asa s-a procedat si la noi am schimbat toate apometrele ca sa fie de aceiasi clasa si in plus nu am aruncat problema la proprietar care plateste oricum diferenta de consum.
Verificare apometre
anacami2
Buna ziua si La multi ani!
Am si eu o intrebare in legatura cu verificarea apometrelor.E obligatorie pentru apartamente ?Sau e valabila doar pentru cele de ... (vezi toată discuția)