avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de uzufruct viager

in acest contract sunt trecuta numai eu ca si fiica si doresc sa stiu daca sotul are drepturi egale cu mine purtind numele de familie si acum in divort
Despre ce fe de drept este vorba ? Despre cel de uzufruct viager sau cel de proprietate grevat de un drept de uzufruct ?
uzufructul viager cred nu cunosc bine termenii dar vreau sa stiu daca purtindu-i numele sotului in acest contract fiind titulara doar eu ,el are dreptul la jumatate din apartament ? MULTUMESC .
Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa.


Uzufructul este viager când se încheie pe durata vieții beneficiarului sau titularului acestuia.

Din punctul de vedere al duratei, dacă titularul este o persoană fizică, uzufructul poate fi cel mult viager.

Dreptul de uzufruct este acel drept real principal derivat, esenţialmente temporar, asupra bunului sau bunurilor ce aparţin în proprietatea altei persoane, care conferă titularului său, numit uzufructuar, atributele de posesie şi folosinţă, cu obligaţia de a le conserva substanţa şi de a le restitui proprietarului la încetarea uzufructului.

Sotul dumneavoastra nu are niciun drept in ceea ce priveste imobilul asupra caruia s-a constituit uzufructul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare ContSters371700 ContSters371700 Buna ziua! Poate un contract de vanzare sa-si produca efectele dupa decesul instrainatorului, adica proprietatea si folosinta sa se transmita in momentul in ... (vezi toată discuția)
Chiriasi imobil cu uzufruct Bighydeva Bighydeva Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana care locuieste intr-un imobil in baza unui contract de uzufruct poate aduca persoane straine in acel imobil, de ... (vezi toată discuția)
Chirie la primarie si habitatie viagera MarcusPopovici MarcusPopovici Buna ziua. As dori un sfat in urmatoarea situatie: am mostenit jumatate de casa de la tata si as vrea sa cumpar cealalta jumatate, de la o doamna de 78 de ani, ... (vezi toată discuția)