avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare

Buna ziua! Poate un contract de vanzare sa-si produca efectele dupa decesul instrainatorului, adica proprietatea si folosinta sa se transmita in momentul in care vanzatorul decedeaza?
Cel mai recent răspuns: ContSters371700 , utilizator 14:27, 5 Noiembrie 2016
Nu . Un contract de vanare este translativ de proprietate si este incheiat intre vii.
Inteleg ce spuneti, dar spre exemlu o cumnata are contract v/c in care este mentionat ca sunt stapanitori dupa moartea socrilor, adica cei ce au vandut. Cum se explica acest aspect?
Poate fi perfectat un contract de vanzare -cumparare cu drept de uzufruct viager, inteleg ca aceasta este vointa dumneavoastra.



Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa.


Uzufructul este viager când se încheie pe durata vieții beneficiarului sau titularului acestuia.

Din punctul de vedere al duratei, dacă titularul este o persoană fizică, uzufructul poate fi cel mult viager.

Dreptul de uzufruct este acel drept real principal derivat, esenţialmente temporar, asupra bunului sau bunurilor ce aparţin în proprietatea altei persoane, care conferă titularului său, numit uzufructuar, atributele de posesie şi folosinţă, cu obligaţia de a le conserva substanţa şi de a le restitui proprietarului la încetarea uzufructului.


Va multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de uzufruct viager floare73 floare73 in acest contract sunt trecuta numai eu ca si fiica si doresc sa stiu daca sotul are drepturi egale cu mine purtind numele de familie si acum in divort (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu uzufruct viager t70andras t70andras Detinem un apartament proprietete comuna sot-sotie, cu mama sotiei uzufructuara viagera procuratoare de fonduri ,cu interdictie de instrainare si grevare ,in ... (vezi toată discuția)
Chirie la primarie si habitatie viagera MarcusPopovici MarcusPopovici Buna ziua. As dori un sfat in urmatoarea situatie: am mostenit jumatate de casa de la tata si as vrea sa cumpar cealalta jumatate, de la o doamna de 78 de ani, ... (vezi toată discuția)