avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare viteza radar 170km/h (masina politiei e ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare viteza radar 170km/h (masina politiei e afla in miscare)

Salutare,

acum cateva saptamani am primit o hartie in posta in care mi se cerea sa specific cine a condus masina la inceputul lunii octombrie, am sunat agentul constatator si i-am spus ca eu am condus si ca o sa vin cu formularul completat la politiee, sa nu o mai pun pe posta, i-am spus si ca sigur nu aveam acea viteza, adica 170km/h pe drum national unde limita era de 100km/h (intre Porumbacu de jos si Sarata).

Ieri am luat procesul verbal si am predat carnetul, un prieten avocat mi-a spus ca sunt mici sansele sa pot dovedii ca nu aveam viteza aia, si ca singurele chestii care ma pot ajuta e sa gasesti o greseala in procesul verbal sau actele politiei (metrologie...etc), desi am incercat de 3 ori in ultima saptamana, pe autostrada sa prind 170km/h cu Dusterul 1.5dci (cu portbagajaul gen Thule montat ) si nu am reusit , a ajuns cu greu la 160km/h dupa ce am calcat pedala pana in podea, dar in ziua respectiva sigur nu am calcat-o asa, defapt pana acum cand am vrut sa vad care e maximul, nu am mai calcat-o pana in podea niciodata. Am mers constant pe autostrada cu 150km/h dar 170 sunt sigur ca nu am mers niciodata.

Singura "dovada" pe care o am, pe langa faptul ca masina nu merge cu viteza aia, ar fi un "Track GPS" facut de o aplicatie pe telefon, aplicatia Human merge in background si calculeaza cat mergi pe jos, cat cu masina .. bicicleta etc. Din aplicatie am putut exporta ambele drumuri Sibiu - Balea / Balea - Sibiu, in ambele am facut cam 84 minute pe cei 77 km, am atasat si o poza cu portiunea de drum unde se afla radarul. Traseele se afla pe serverul human.com nu detin eu fisierele (sa le pot altera)

Din cate am inteles faptul ca masina nu merge cu 170km/h nu se poate folosii ca proba intr-un proces.

Deocamdata m-am resemnat si mai mult ca sigur o sa astept sa treaca 15 zile dupa care merg la examen si fac cererea pt reducerea perioadei de la 90 la 30, dar tot imi este ciuda ca nu pot dovedii ca nu aveam cum sa merg cu viteza aia si cu siguranta este o eroare la radar, ori din cauza ca se afla in miscare .. ori cine stie.

Si voi sunteti de aceeasi parere? Procesul verbal este ok, banuiesc eu ca si Metrologia radarului e valabila ... daca faptul ca masina nu merge cu viteza aia nu poate fi folosit ca proba/dovada nu cred ca are rost sa ma risc , sa fac contestare in speranta ca este vreo greseala/problema in actele politie, sau se vede ceva pe filmarea radarului care ar putea anula PV (viteza fluctueaza, radarul era in initializare, radarul nu era setat pe modul "in miscare", etc)

Aici se poate vedea poza cu traseul facut de mine, impartit pe portiuni de 10 minute si estimarea din google maps pt bucata de ~15km care eu am facut-o in 10 minute, google maps estimeaza 13 minute [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
sibianul, utilizator
Cel mai recent răspuns: sibianul , utilizator 20:07, 1 Noiembrie 2015
salut,daca e asa cum spuneti contestati amenda in instanta si politia trebuie sa va arate proba,si cum spunea si avocatul ceretii verificare metrologica si autorizatia de operator radar al agentului constatator.
e greu de crezut ca un duster ia 170km, cine stie poate era vale de a prins 170 :)
incercarea moarte nare ,si chiar daca pierdeti ,nu o sa coste asa mult cheltuieli de judecata,
si o sa fiti impacat si dvs ca asa sa intamplat,
pai problema e daca contest procesul verbal nu mai am optiunea sa cer reducerea de perioada, asta e toata problema. Verificarea metrologica sunt 99.9% ca este in regula, politistul care a intocmit procesul verbal s-a purtat foarte profesional mi-a explicat exact care sunt pasii si ce optiuni am, mi-a spus ca daca fac contestatie judecatoria le va cere proba video, certificatul metrologic si inca ceva, nu mai retin, el stia foarte bine ce va trebui sa le dea, nu cred ca se ajungea aici daca el stia ca nu e in regula cu vreun act, plus ca mi-a mai confirmat cineva ca nu pleaca nici o masina din sectie fara certificatul metrologic in regula.

Maine poate ca o sa mai vorbesc cu un avocat, dar cel cu care am vorbit deja a zis ca procesul verbal este corect, pacat ca nu poti vedea proba video inainte sa ajungi in instanta :(

Ultima data am incercat sa prind 170 pe o portiune de autostrada care era putin la vale, nu tare dar era putin la vale, in Sibiu in zona Gusterita , directia Sebes. Cred ca portbagajul de sus opreste destul de mult masina, in specificatiile tehnince viteza maxima e 171km/h dar cu ala sus sigur nu are cum sa mai prinda tot atat.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
sibianul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar - permis suspendat daniel_cj daniel_cj Buna ziua, am nevoie de ajutor cu privire la o contraventie savarsita de mine . Am fost depistat de aparatul radar, in judetul Sibiu, inainte de Saliste ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru 103 km/h in localitate rubi84 rubi84 Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile pentru viteza de 103 km/h in localitate. Trebuie sa mentionez ca era o portiune de drum ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cj10srs cj10srs Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)