avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea

Ambii socrii ai mei au decedat.In anul 2003 a decedat si cumnatul (frate cu sotul meu).La data decesului cumnatului meu cumnata nu a putut face succesiunea dupa dansul deoarece nu detineam titlul de proprietate asupra terenului mostenit de pe urma socrilor.Intrucat cumnata domiciliaza in alt judet,exista o reglementare speciala legata de locul in care se face succesiunea?Mai exact,succesiunea se poate face la domiciliul decedatului sau in localiatea unde se afla proprietatea in discutie?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:48, 20 Iulie 2009
Succesiunea se face totdeauana unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Dvs. faceti succesiunea dupa socrii unde au avut ei ultimul domiciliu, iar cumnata Dvs. va face succesiunea unde cumnatul (sotul ei) a avut ultimul domiciliu.
In cazul succesiunilor succesive, succesiunea se dezbate la notarul sau instanta de la ultimul domiciliu al aceluia dintre defuncti care a decedat cel din urma.

Prin urmare, competenta va fi data de ultimul domiciliu al cumnatului (fiul defunctilor despre care vorbiti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune aurelia2020 aurelia2020 se poate dezbate si in alt judet decat cel in care a locuit decedatul? (vezi toată discuția)