avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

se poate dezbate si in alt judet decat cel in care a locuit decedatul?
Cel mai recent răspuns: aurelia2020 , utilizator 16:29, 5 Iulie 2020
Nu. Succesiunea se dezbate la un notar public situat in circumpscriptia judecatoriei in care defunctul a avut ultimul domiciliu. Deci nici macar nu este vorba de tot judetul.
Multumesc!
Da, in mod obligatoriu trebuie la notar sau la instanta de la ultimul domiciliu al defunctului.
Buna ziua! va rog sa -mi spuneti ce pot face,daca sora sotului refuza sa mearga la notar,argumentand ca nu are timp,desi este pensionara. Mentionez ca masa succesorala ptr.dezbatere este doar ptr. terenul extravilan,intrucat casa a fost data de catre socri mei,unui nepot prin act de vanzare-cumparare,fara ca sotul meu sa-si dea acordul prin semnatura,sau verbal..Totul a fost facut pe ascuns,iar acum desi soacra fiind decedata de un an,cumnata tot gaseste ....motivul motivului. Intrebarea mea este; ce se poate face,ptr.a intra in posesia actului de proprietate ptr. terenul cuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea simon.liliana simon.liliana Ambii socrii ai mei au decedat.In anul 2003 a decedat si cumnatul (frate cu sotul meu).La data decesului cumnatului meu cumnata nu a putut face succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager Ghermanviorica Ghermanviorica Socrul meu văduv fiind actualmente decedat a vandut partea lui de moștenire în contract cu clauză .După decesul socrului 2007 este normal să nu se facă ... (vezi toată discuția)