avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

restituire cautiune

Am formulat cerere suspendare executare intr-un dosar si cerere suspendare provizorie a executarii, pentru care s-a format un alt dosar cu alt numar.
Am depus cautiunea in dosarul de suspendare provizorie. Cererea a fost respinsa. Ulterior a fost respinsa si cererea de suspendare.
In dosarul principal de suspendare a fost luata in considerare cautiunea depusa deja in dosarul de suspendarea provizorie - art.719 alin.7 c.pr.civ.

Cum trebuie sa procedez pentru restituirea cautiunii?
Conf.art.1063 alin.4 , cererea fiind respinsa , instanta ar trebui sa dispuna din oficiu restituirea. Dar care instanta? Cea care a judecat suspendarea sa dispuna in incheiere restituirea cautiunii din celalalt dosar de suspendare provizorie?

Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 13:06, 3 Noiembrie 2015
Probabil este o omisiune a instantei, solicitati in scris restituirea cautiunii.
Nu s-au redactat inca încheierile. Intrebam care instanta va trebui sa dispuna restituirea cautiunii? Cea care a judecat suspendarea provizorie (la care am depus cautiunea in original) sau cea care a judecat suspendarea (la care am depus copia cautiunii)? Vreau sa solicit urgentarea redactarii. Sint doua complete in cadrul a doua sectii civile diferite ale aceluiasi tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune( contestație la executare) am fost nevoita ... Oananm Oananm Restituire cautiune( contestație la executare) Am fost nevoita sa achit în termen de 2 zile, o cautiune pentru suspendarea provizorie la executare, am ... (vezi toată discuția)
Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)