avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in Canada si solicitare recunoastere Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in Canada si solicitare recunoastere Romania

Buna ziua ,am problema,este vorba de fratele meu ,plecat de ani multi in Canada ,a divortat acolo ,s-a recasatorit iar acum vrea recunosterea divortului in Romania
Ce are de facut ? Are nevoie de ajutorul unui avocat ? Ce documente trebuie sa trimita in tara ? Cum sa procedeze ?
tB OBTINUTA O HOTARARE JUDECATOREASCA DE RECUNOASTERE A EFECTELOR HOTARARII OBTINUTE IN CANADA PE TERITORIUL ROMANIEI .mAI MULT CA SIGUR VA AVEA NEVOIE DE SPRIJINUL UNUI AVOCAT,ca acte va avea nevoie de hotararea pronuntata in Canada cu mentiunea ca este definitiva cf legislatiei canadiene,este posibil sa fie necesar ca hot respectiva sa fie apostilata etc.Toate aceste aspecte tb discutate cu un av dupa citirea hot din Canada in functie de cuprinsul acesteia poate fi necesara si o dovada a citarii celeilalte parti din dosar .Hotararea respectiva tb tradusa in romania de un traducator autorizat.
Exequaturul este procedura judiciară în cadrul căreia, în urma controlului exercitat asupra hotărârii judecătoreşti străine de instanţele statului pe teritoriul căreia se cere executarea, hotărârea judecătorească străină este declarată executorie. Legea nr. 105/1992 face vorbire (art. 173 alin.1) de executarea hotărârii străine pe teritoriul român, pe baza încuviinţării dat de instanţa judecătorească română competentă. Această încuviinţare (exequatur-ul) intervine dacă hotărârea străină nu se execută de cei obligaţi în acest sens de bună voie.

Obiectul exequaturului Obiectul exequaturului constă în acordarea în statul solicitat a forţei executorii şi a autorităţii de lucru judecat unei hotărâri judecătoreşti străine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord privind custodia unui copil suntmik suntmik Sunt in Spania si am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,partea buna este ca in urma unui urat \\"divort\\"incheiat printr-o decizie de tribunalul de ... (vezi toată discuția)
Exequatur Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu A avut vreun coleg un dosar de exequatur? ma intereseaza durata si procedura, am termen in septembrie dar clientul a apucat sa faca cerere de preschimbare ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)