avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept exclusiv in baza contractului vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept exclusiv in baza contractului vanzare cumparare apartament

Am platit avans pentru un apartament (in constructie, situat la parter) cu un teren aferent de 60mp.. In pretul apartamentului este inclusa si valoarea terenului si a terasei. Blocul va avea 8 apartamente, din care cele 3 apartamente de la parter au teren, iar la cele 5 apartamente de la etaj, au terase. Toate apartamentele au locuri de parcare. Dezmembrarea nu este posibila, terenul nu indeplineste suprafata minima de dezmembrare. La notar, fiecare din cei 8 proprietari, vor semna un document, pentru terenul aflat in folosinta exclusiva, dezvoltatorul imobiliar nu vinde fara acest document semnat.
In aceasta situatie, as dori sa stiu ce este necesar sa includa contractul de vanzare -cumparare, CF ul blocului, al apartamentului pentru a fi clar ca terasa si terenul platit apartin proprietarului. Apartamentul va fi achizitionat prin credit, Prima Casa, iar evaluatorul ia in calcul doar proprietatea.
Sunt suficiente, urmatoarele precizari?
Omis cele de omis…cumpararea apartamentului nr.2 cu o suprafata de 48 mp utili si teren in suprafata de 60 mp. continuare var. A sau B
var. A) Terenul aferent apartamentului nr.2 include o terasa inierbata si el este in folosinta exclusiva pentru apartamentul nr.2, pe toata durata existentei acestuia si respectiv a cladirii, situate in str….
VAR. B) terenul este parte din apartamentul nr.2, include o terasa inierbata si are drept exclusiv de folosinta pentru apartamentul nr.2, pe toata durata existentei acestuia si respectiv a cladirii, situate in str….
1.Care din variantele sus mentionate, imi asigura drept unic de folosinta a terenului?Care din variante poate fi reformulata pentru a imi asigura drept unic de folosinta a terenului, si care este reformularea?
2. Care din variantele sus mentionate, poate fi luata in calcul de catre evaluatorul bancii?Cum poate fi reformulata pentru a fi luata in considerare de banca?

Va multumesc si astept cu mare interes raspunsul Dvs.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2015
Lorelai52, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietate exclusiva terasa parter in bloc de locuinte mircea bratu mircea bratu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la parterul unui bloc de locuinte nou construit. Apartamentul este format din 3 camere si o terasa ingradita cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare/inchiriere acoperis florin2d florin2d Situatia este urmatoarea: Am cumparat un apartament la etajul I de la aceeasi persoana care este si proprietarul spatiului comercial de la parterul blocului. ... (vezi toată discuția)
Situatie legala terase blocuri la parter? catalinionut22 catalinionut22 Buna ziua, Am vazut multe apartamente noi de vanzare care la parter au o terasa (20-30mp). La multe din ele am vazut ca aceste terase nu sunt incluse pe ... (vezi toată discuția)