avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare/Inchiriere acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare/Inchiriere acoperis

Situatia este urmatoarea: Am cumparat un apartament la etajul I de la aceeasi persoana care este si proprietarul spatiului comercial de la parterul blocului. Din apartament am iesire pe o terasa care de fapt este acoperisul spatiului comercial mai sus mentionat. La momentul cumpararii apartamentului ne-am inteles sa-mi vanda si aceasta terasa. La notar a motivat ca nu poate sa ne intocmeasca acte de vanzare-cumparare pentru terasa, aceasta nefigurand ca suprafata utila in actele blocului, si am intocmit doar un act de folosinta, neexclusiv, riscand pretentii asupra acestui spatiu si din partea altor vecini din bloc.
Cum pot obtine un drept de folosinta exclusiv asupra acestei terase sau cum putem face acte de vanzare,? Este posibila varianta unei inchirieri pe 20 de ani?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:01, 27 Aprilie 2013
In conditiile mentionate terasa reprezinta parte comuna
In temeiul deciziei Deciziei CCR 1514 / ian.2012.nici o parte comuna nu poate fi vanduta
Eventual puteti solicita asociatiei de proprietari incheierea de contract de locatiune sau concesionare pe diferite perioade de timp 7,25 49 ani,in schimbul platii unei sume de comun acord convenita cu asociatia
Puteti obtine de la comitetul asociatiei o concesiune asupra acestui spatiu cu conditia existentei acordului a 50% + 1 din proprietarii de pe scara si a proprietarilor direct afectati,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare acoperis savio66ro savio66ro Intentionez sa iau cu acte de proprietate o suprafata utilizata ca uscator, aflata la ultimul etaj al blocului, deasupra apartamentului meu. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbarea aspectului arhitectural al unui uscator petitemichele petitemichele Buna ziua! As dori sa va intreb despre un spatiu comun,un uscator. Apartamentele de pe un tronson sunt in asa fel proiectate,incat afecteaza unele ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol viorelrds viorelrds buna ziua ,am o boxa la subsol ,as dori sa imi fac intrare din spatele blocului .ce acte ,si daca am voie sa sparg peretele de rezistenta . (vezi toată discuția)