avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC Tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC Tata

Buna ziua,

Sper ca ma puteti lamuri.
Eu, mama copilului am beneficiat de concediu de maternitate si apoi CIC (optiunea 1 an). La 8 luni de viata ale copilului, tatalui ii expira concediul de munca (perioada determinata) asa ca vrem sa facem rocada - sa ramana el in CIC, iar eu sa ma intorc la munca. In afara de adeverinta care ii atesta veniturile pentru cele 12 luni anterioare nasterii copilului, mai e necesar vreun act de la angajatorul mamei?

In conditiile in care tatal nu reinnoieste nici un contract de munca pana face copilulul 1 an, poate mama solicita stimulentul de reinsertie? daca da, cand ar trebui depusa aceasta cerere (o zi inainte sa implineasca copilul 1 an?)?

Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mamasitata , utilizator 20:55, 2 Noiembrie 2015
1. - Tatal poate beneficia de CCC si indemnizatia aferenta pe perioada ramasa pana imlineste copilul 1 an, daca indeplineste conditiile prevazute de lege (adica sa aiba venituri salariale in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, inclusiv luna nasterii).
- Procedeaza la fel cum ati procedat si dvs. cand ati intrat in CCC.
- Trebuie sa aiba adeverinta de venituri ale sale pe cele 12 luni eligibile.

2. - Numai dvs., care ati intrat prima in CCC, puteti beneficia de stimulentul de insertie.
- Dvs. veti relua activitatea inainte de a implini copilul 1 an (8 luni) asa ca veti beneficia de stimulentul de insertie.
- Pentru amanunte e bine sa luati legatura cu AJPIS sa lamuriti problema pentru ca nu toate agentiile teritoriale lucreaza unitar.

3. Puteti depune cererea pentru stimulentul de insertie cu 30 de zile inainte de a implini copilul 1 an.


Va multumesc pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal ccc a 12-a luna +stimulent insertie oanadelia00 oanadelia00 Buna ziua, Ma aflu in concediu crestere copil beneficiind se indemnizatie crestere copil optiunea 1 (implinirea copilului a varstei de1an). In martie se ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie tata kiowa kiowa Buna ziua, Daca mama copilului a solicitat acordarea CIC pentru 1 an, iar tatal solicita intrarea in CIC inainte de implinirea de catre copil a varstei de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil o luna pentru tata doragrey doragrey Buna ziua Ma adresez comunitatii avocat.net cu urmatoarele intrebare: [b]Daca tatal nu a avut 12 luni lucrate la data nasterii copilului poate beneficia ... (vezi toată discuția)