avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu cu plata facturii cu RDS_RCS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu cu plata facturii cu RDS_RCS

Sunt abonat RDS-RCS in Bucuresti,sect.4(cablu,internet,telefonie fixa si tf.mobila).Litigiul meu cu compania de mai sus e legat de telefonia mobila.Contractul 70000604787/29.09.2005 este contractul pt. tv. cablu.Contractul 7013120863 /20.07.2006 ,act aditional la contractul tv.cablu este pt.postul de telefonie fixa.Am mai primit in 27.12.2007 un tf.mobil,cu contract anexa la contractul 7013120863 iar in data de 24.05.2008 un al doilea tf.mobil,anexa la acelasi contract.Toate serviciile (cablu,internet,telefonie fixa si tf.mobila) se achita lunar in baza unei facturi(nu se pot plati separat).Am platit lunar facturile (nu pot exista amanari ca se blocheaza tot, din cauza facturii unice).

In data de 22.04.2009 am primit factura 21447090 in care la punctul 1 ,rubrica pt.abonamentul lunar,defalcat pt.CATV si telefonie fixa si mob,apare suma de 227.22 lei pt. perioada dec.2007 – mai.2009,plata scadenta in 31.05.2009.

Am facut in 12.05.2009 reclamatie,inregistrata cu nr.121031,prin care contestam plata pt.intervalul dec.2007-mai,2009 (cum,daca eu am platit tot timpul si am beneficiat de servicii.Nu am primit raspuns scris(nici azi).Am fost in audienta, la centrul din str.Alunis.Au o singura zi,joia de la 16 la 17.(Despre dezastrul de organizare al acestor audiente e o intreaga aventura:nu au registru de audiente,nu se respecta programul, personalul nu are ecuson sa stii cu cine vorbesti etc.)

La prima audienta,(in mai)la dl.Zdraicovici Al., mi s-a explicat ca unul din aparate tf.mobil nu a fost prins,dintr-o eroare, in baza lor de calcul, si mi s-a facut o refacturare,cu contravaloarea convorbirilor pe care le-a platit altcineva.Deci ei au facturat un telefon la alt abonat, care a platit.INTREBAREA MEA ESTE EU CE VINA AM CA MI-AM PLATIT FACTURILR LA ZI si acum trebuie sa platesc greseala unui angajat RCS.Sa plateasca cine a gresit.Nu am acesti bani.Una e sa platesc lunar mai mult cu 10 lei si alta sa ma trezesc cu 227,22 .Am obtinut o stornare a platii de telefonie (ca sa pot plati restul) si promisiunea unui raspuns cu modul de rezolvare.

Neprimind nici un raspuns,luna urmatoare (iunie)am fost in udienta la dl.Boghiu Ionut.A stornat si dansul si mi-a promis un raspuns.Suma s-a facut de 275,29.Pe 16.06 am fost iar in audienta la dl.Stefan care a spus ca sunt bun de plata.Daca nu sa ma adresez OPC sau justitiei.Daca nu platesc,serviciile se intrerup.

Am propus, in cel mai rau caz, sa-mi faca o esalonare a “restantei” pe aceeasi perioada (1 an si 6 luni) .Nici nu a vrut sa auda.Ce ma sfatuiti? Multumesc

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:42, 7 Octombrie 2009
sesizare la OPC, dar ar fi bine sa aveti si reclamatiile initiale atasate.
Am facut sesizare la OPC, prin mail.Dar nu am raspunsuri sa atasez, pentru ca raspunsurile au fost orale,la "audiente" .Ei nu au un registru de audiente, oficialul lor nu avea un ecuson (trebuia sa intrebi cum il cheama).Practic fac ce vor.Normal era ca la sesizarea mea,sa-mi dea un raspuns scris, cu temei legal, pe care eu sa-l contest eventual in instanta.Suma in litigiu trebuia blocata, putand sa platesc restul, pana la un verdict final legal(sistemul pe calculator nu permite decat plata facturii in totalitate).Doar de la calculatorul de la audiente se puteau face modificari.
Au stiut sa ceara banii cand celalalt clent si-a facut dreptate.Eu am platit facturile normal, nestiind de greseala lor.De ce refuza sa-mi faca o refcturare esalonata, desi eu nu am nici o vina.Normal e sa plateasca cel care a gresit.
Iar principiul concurentei nu exista,pt. ca nu pot sa ma mut la alt post de tv cabul+internet.Detin monopol total.Sunt sfidatori din toate punctele de vedere.
Ca sa nu mai spun ( am vazut in cele trei audiente), ca pe afisul lor audientele sunt de la ora 16-17, inscrierile pe o foaie volanta de la 15.30, audientele incep practic de la 15 si in anticamera mereu a fost un scandal continuu, multi clienti au vrut sa cheme si televiziunea.E ceva de neimaginat.
Multumesc si ma scuzati daca am intrat in pre multe amanunte.
Doru Barbu
ceapaev a scris:

Am facut sesizare la OPC, prin mail.Dar nu am raspunsuri sa atasez, pentru ca raspunsurile au fost orale,la "audiente" .Ei nu au un registru de audiente, oficialul lor nu avea un ecuson (trebuia sa intrebi cum il cheama).Practic fac ce vor.Normal era ca la sesizarea mea,sa-mi dea un raspuns scris, cu temei legal, pe care eu sa-l contest eventual in instanta.Suma in litigiu trebuia blocata, putand sa platesc restul, pana la un verdict final legal(sistemul pe calculator nu permite decat plata facturii in totalitate).Doar de la calculatorul de la audiente se puteau face modificari.
Au stiut sa ceara banii cand celalalt clent si-a facut dreptate.Eu am platit facturile normal, nestiind de greseala lor.De ce refuza sa-mi faca o refcturare esalonata, desi eu nu am nici o vina.Normal e sa plateasca cel care a gresit.
Iar principiul concurentei nu exista,pt. ca nu pot sa ma mut la alt post de tv cabul+internet.Detin monopol total.Sunt sfidatori din toate punctele de vedere.
Ca sa nu mai spun ( am vazut in cele trei audiente), ca pe afisul lor audientele sunt de la ora 16-17, inscrierile pe o foaie volanta de la 15.30, audientele incep practic de la 15 si in anticamera mereu a fost un scandal continuu, multi clienti au vrut sa cheme si televiziunea.E ceva de neimaginat.
Multumesc si ma scuzati daca am intrat in pre multe amanunte.
Doru Barbu

Probabil ca deja s-a solutionat problema (sau nu), reclamatie OPC si solcitati RASPUNS SCRIS!!!

Nu va pot factura retroactiv pe o perioada asa de indelungata, citi contractul
OPC detine obligatia legala sa raspunda oficial in termenul legal de 30 de zile ,la plangerile adresate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Batjocorit de furnizor Silviu13 Silviu13 Sa va prezint problema ... Eu sunt propietar a 2 apartamente in Bucuresti unul in care locuiesc eu cu familia si unul inchiriat . In apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Frauda rds pitirut pitirut Buna ziua.Sunt abonata la RDS cablu+internet din sept.2009.Pe data de 3.iulie 2010 s-a prezentat la usa mea un sarlatan,salariat la RDS,si mi-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds! foxy03 foxy03 Buna ziua tuturor. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Acum un an de zile an incheiat cu firma RDS un contract de furnizare a internetului, ... (vezi toată discuția)