avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Sunt cadru militar si as dorii sa intru in concediu de crestere copil 2 ani in locul sotiei.As vrea sa stiu cati bani imi revin dintr-un salariu de 1930 lei .
Este adevarat ca daca stai 2 ani in concediu de crestere copil suma maxima este de 1200 lei?

Va multumesc! Astept un raspuns:)#-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 2 Noiembrie 2015
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Daca se opteaza pentru CCC pana la varsta de 1 an a copilului indemnizatia este de cel putin 600 lei lunar si cel mult 3.400 lei lunar.
- Daca se opteaza pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului indemnizatia este de cel putin 600 lei lunar si cel mult 1.200 lei lunar.

3. Venitul net = venitul brut - (impozitul + contributiile la pensie, sanatate si somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copilului pentru cadrele militare popescucris popescucris Buna-seara! Sotul meu este cadru militar(caporal) de aprox 7 ani. Ne-am decis sa intre el in concediu de crestere a copilului chiar daca si eu am dreptul. ... (vezi toată discuția)
Insarcinata violeta54 violeta54 Buna ziua Am o salariata insarcinata care vrea sa-si mareasca salariul ptr. a beneficia de o indemnizatie crestere copil mai mare. Care este plafonul de ... (vezi toată discuția)
La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce salariu? florian_m21 florian_m21 Daca imi iau concediul de crestere copil si in ultimul an am cotizat 6 luni ca angajat la o firma si 6 luni la alta firma cu salarii diferite, ultimul ceva mai ... (vezi toată discuția)