avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa -copiilor nostri minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa -copiilor nostri minori

Tatal meu,in 2011, ne-a facut act de donatie cu uzufruct viager pt el, mie si sotului meu, o casa si teren, fanete , vii, in total 2000 mp in mediul rural.
Casa a fot amenajata de noi , cu bani (15.000 euro)dintr-un credit de nevoi personale.

Ulterior, in 2015, inainte de a lua eu hotararea de divort , sotul a fost de acord sa vandem noi 2, copiilor nostri minori, aceasta casa,stiind ca el nu e agreeat de tatal meu, si in ideea ca el sa iese din masa partajabila, ulterior.Tatal meu a ramas in continuare uzufructuar viager.

Intrebare: suntem in plin proces de divort, sotul mai are acum vreun drept, de a intra, de a lua lucruri din casa care sunt ale lui, ale fostulu sot;scule ,unelte agricole,etc, chiar ar vrea sa patrunda cu forta eventual, daca nu e lasat de tatal meu? Fiind tatal copiilor, noii proprietari, are totusi drepturi,fostul meu sot, daca am vandut copiilor minori aceasta proprietate, deci nu mai suntem nuzi proprietari?


Cel mai recent răspuns: Koresan , utilizator 17:34, 2 Noiembrie 2015
Daca sunt lucrurile lui, si le poate cere prin orice mod legal. Pe de alta parte, fara acordul uzufructuarului nu are drept de a intra in casa, nici daca e si nici daca nu e nud proprietar. Doar daca mai are domiciliul acolo, ceea ce e discutabil, caci nu stiu situatia de fapt: de cand a plecat, cu ce scop, ce a luat etc.

Totusi, copiii din ce au platit pretul vanzarii, caci daca nu l-au platit ma tem ca actul e anulabil.
Domiciliul nu il are acolo, ci in mediul urban.

A mai luat din lucruri, venind incognito, in lpsa tatalui, insa acum uzufructuarul (tata) nu ii mai permite decat cu acordul lui si in prezenta lui, cu o lista clara de bunuri de ridicat, in prezenta martorilor.

Copiii ,,au cumparat,, fiind reprezentati de bunica materna (sotia uzufructuarului) ca procuratoare de fonduri si reprezentanta a minorilor.

Ce inseamna ca fostul sot , sa le solicite bunurile prin orice mod legal, in ce mod?

Multumesc !



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi fost nud proprietar in contract cu uzufruct Koresan Koresan Inainte de a divorta in acest an, intr-un contract de donatie cu uzufruct incheiat in ian. 2011, inainte de NCC, parintii nuzi proprietari, transmit nuda ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager pe jumatate de apartament matildgergely matildgergely Buna ziua, La partajul de dupa divort am obtinut cite 1/2 din apartamentul cumparat impreuna cu sotul meu.Dupa partaj sotul meu a donat partea lui celor doi ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament miha76max miha76max Buna tuturor! Ma numesc Mihaela si am urmatoarea situatie de clarificat: Detin impreuna cu fostul sot un apartament pentru care doresc sa incep procedura ... (vezi toată discuția)