avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate un copil sa primeasca pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate un copil sa primeasca pensie de invaliditate?

Buna seara, am gasit un articol pe un site (nu stiu daca am voie sa il mentionez) depre dreptul persoanelor cu handicap.
In acel articol se spune, citez:

O persoana (adult sau copil) poate beneficia de pensie de invaliditate prin decizie emisa de medicul exper al asigurarilor sociale, ........, indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii. Cuantumul indemnizatiei sociale pentru anul2015 este de 400 lei.
........ beneficiaza chiar daca nu a muncit niciodata.

Chiar poate beneficia de aceasta pensie/ indemnizatie si un copil de 8 ani incadrat in gradul grav de handicap, chiar daca bineinteles nu a cotizat. Inclin sa cred acest lucru, pt ca nu intelegeam pana acum de ce adultii primesc un exeplar al certificatului de handicap iar copii 2 exemplare.
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 18:49, 6 Noiembrie 2015
Nu doar dupa implinirea varstei de 18 ani si daca are o luna de cotizare la casa de pensii oficial pensia va fi de 1 leu in acest caz dar i se va face restul completare de la stat ca ajutor social pana la 400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate fox6200 fox6200 buna ziua.anul trecut am facut o operatie de necroza asptica cap femural si dintr-o neglijenta medicala a doctorilor m-am ales si cu pareza sciatica popliteu ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala mai mica de 400 ron?! CYBORG CYBORG Buna ziua! 1.Am ramas \\"blocat\\", cand un amic de-ai mei mi-a spus azi,6 mai-2015-deci nu acum ani de zile-ca fratele lui din Moldova, handicapat, ceva cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)