avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie sociala mai mica de 400 ron?!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sociala mai mica de 400 ron?!

Buna ziua!
1.Am ramas "blocat", cand un amic de-ai mei mi-a spus azi,6 mai-2015-deci nu acum ani de zile-ca fratele lui din Moldova, handicapat, ceva cu leucemia, primeste o pensie de 2500 lei vechi.Cum se poate asa ceva?Pai, parca ministrul muncii Rovana Plumb, dar si alti ministri (pana si Emil Boc)etc. spun ca nu exista in Romania pensie mai mica de 400RON(deci dupa majorare)!
2.Deci intrebare:chiar daca o persoana nu a cotizat un leu la pensie in viata lui-din diverse motive-primeste acesti 400ron de la statEu asa stiu.Sau am inteles gresit?
Va multumesc.Multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:31, 6 Mai 2015
Acei 2500 lei sunt 25 lei?
In orice caz aceia este valoarea pensiei sale pe baza contributiei dar statul suplineste restul prin intermediul unei indemnizatii sociale pana la valoarea de 400 lei.
A nu se confunda pensia de invaliditate cu indemnizatia de handicap ( asa zisa pensie de handicap). Indemnizatia de handicap - in functie de gradul de handicap poate fi 250 lei sau 290 -pt. handicap grav - sau mai mica.
O persoana care "nu a cotizat un leu la pensie in viata lui-din diverse motive" nu primeste nimic de la stat.
Pensia de invaliditate se acorda persoanelor care au realizat stagiu de cotizare si sunt incadrati de medicul expert intr-un grad de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia sociala minima adrianaionela adrianaionela buna seara !am o intrebare legara de pensia sociala garantata .mama mea in varsta de 47 de ani este bolnava de leucemie si ia o pensie de handicap de 270 de ... (vezi toată discuția)
Poate un copil sa primeasca pensie de invaliditate? mirela 20 mirela 20 Buna seara, am gasit un articol pe un site (nu stiu daca am voie sa il mentionez) depre dreptul persoanelor cu handicap. In acel articol se spune, citez: ... (vezi toată discuția)