avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... ora de religie in scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

ora de religie in scoala

Buna seara,

As dori si eu o lamurire cu privire la ora de religie in scoala.Desi am solicitat retragerea copilului inca din anul trecut de la aceasta ora, directoarea scolii refuza sa mute ora la inceputul sau sfarsitul orarului si imi obliga copilul sa fie prezent la aceasta ora sau sa mearga la alta clasa pe motiv ca d-nei trebuie sa asigure catedra si acestui profesor. Mentionez ca la clasa copilului nici un parinte nu a facut cerere ca copilul sau sa fie inscris la aceasta ora pentru acest an scolar, deci conform legii aceasta ora ar fi ilegal pusa la clasa!
As dori sa stiu ce prevede legea in acest sens si ce masuri as putea lua!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anamariap28 , utilizator 11:46, 3 Noiembrie 2015
sesizare la inspectoratul scolar judetean ,si le expuneti problema acolo.
vb si cu directoarea si daca copilul dvs e mai marisor recomandatii sa nu mai stea la ora,
ducetiva si vb cu directoarea,si spunetii ce o sa faceti dvs daca se mai intample sa fie obligat copilul sa stea la ora de religie.
eventual luati si pe sotul dvs la acesta intalnire ca sa va mai '' imbarbatati''
totusi as vrea sa stiu ce prevede legea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ora de religie si programul copiilor care nu participa la ea sandoor sandoor Buna ziua, intrebarea mea este in legatura cu ora de religie din scoli, practic saptamana trecuta s-a cerut sa semnam sau nu un formular prin care exprimam ... (vezi toată discuția)
Ora de religie Sylvian2010 Sylvian2010 Buna ziua. Copilul meu este singurul neinscris la ora de religie. Este clasa a V-a. pot solicita conducerii scolii mutarea orei de religie pentru a fi prima ... (vezi toată discuția)
Ora de religie Helenstn Helenstn Buna seara. Cum procedez in cazul in care, desi nu am inscris copilul la cursul de religie, i se impune sa stea totusi in clasa, pe motiv ca nu au sala in ... (vezi toată discuția)