Ref.apometru baie bloca
-am anuntat administratia, am chemat instalator , care l-a reparet prin curatare de mizerie si rugina, apoi am anuntat administratia ca e reparat
-indexul apa se da la administratie lunar ultimul l-am dat pe 31 oct. cu nr. de mc afisati si cu mentiunea : "blocat"
-si surpriza desi la 1 zi de la blocare ,1nov.,am chemat instalatorul pt reparare , administratia mi-a spus ca da, dar retro sa platesc si eu vreo 10mc sa fie acolo
-am protestat pt ca apometrul nu a fost defect o perioada mare si am fost de acord cu 5mc in plus, fie de la mine
INTREBARE : conf.legii in cazul unui apometru defect=blocat , negociez ca la piata cat sa declar indexul apa RETRO, sau e specificat in lege ?
daca apometrul e blocat,defect ,sigiliile sunt rupte ,vi se calculeaza apa ca si cand nu ati fi contorizat,in sistem pausal.
eu zic ca e bine ca nu va pus mai mult.
Daca s-a constatat in 31 octombrie ca apometrul e blocat dar la sfarsitul lunii septembrie acelasi apometru functiona bine, discvutam doar pentru consumul lunii octombrie. Daca de exemplu, indexul de la 31 octombrie este acelasi cu cel din iunie, atunci discutam de consumul aferent perioadei iunie-octombrie.
Asa ca 10 m.c. sau 5 m.c. sau orice alta cifra trebuie judecata in prisma perioadei de blocare a apometrului si tinand seama de consumul normal istoric sau mediu al acestui apartament sau consumul mediu pe numarul de persoane din asociatie.
Cum stati cu aceste date?
De cat timp apometrul arata acelasi index si ce consum mediu pe persoana este la asociatia dumneavoastra ori ce consum mediu ati avut dumneavoastra inainte de blocarea apometrului?
Discutati aceste criterii cu administartorul si stabiliti consumul. Sigur ca orice cantitate o sa se stabileasca, nu poate fi absolut corecta, dar aveti totusi explicatia logica a stabilirii acestui consum.
Consumul de apa
raspunsuri
Buna ziua,
1.S-a afisat lista de plata si scrie : \\\\"va rugam sa cititi apometrele in data de.......,in caz contrar consumul va fi de 10mc/pers. apa calda ... (vezi toată discuția)
Apometre
Gi0
buna ma poate ajuta si pe mine cineva....eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult ... (vezi toată discuția)