avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost inselat de propriul patron.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost inselat de propriul patron.

Va salut pe toti.

Cum am precizat si in titlu am fost inselat de propriul sef. Toata povestea incepe in martie 2008. Am fost contactat de o persoana, (in momentul respectiv o cunostinta printr-un prieten de al meu) cu dorinta de a proiecta un cartier rezidential in periferia orasului. Dupa clarificarea dorintei beneficiarului, am stabilit sectiunile de case..........urmand sa incheiem un contract de proiectare. Dar n-a fost sa fie, deoarece nu dorea contract din motive necunoscute(povesti). Intretimp am demarat proiectul care era foarte urgent la momentul respectiv, urmand sa-i prezint, primele variante si cele finale, cele 4 sectiuni de casa la sfarsitul lunii iulie 2008. La vizualizarea proiectului s-a dat OK. In 01.08.2008 trimit prin email beneficiarului OFERTA DE PROIECTARE cu borderou faza PT(acum DTAC) defalcat foarte clar pentru intrgul proiect. Primesc ok-ul pe oferta respectiva si o suma mare de bani (1/5 din valoarea totala). Asta imi da fara nici o clipire, fara chitantier. Intre timp proiectul s-a avansat, a inceput executia dupa planurile acelea. Din 01.11.2008 ajung sa fiu angajat la firma beneficiarului mentionat mai inainte, pe post de proiectant si proiect manager. Asta tine pina in martie-aprilie 2009. In momentul angajarii am stabilit un salar corespunzator. Intre timp a venit criza si nu am primit nici macar un salar intreg din noiembrie incoace!!! Salarul stabilit imi scoteam din lucrarile - proiecte exterioare de la firma, noroc ca aveam 4 la numar sa-mi pot acoperi salarul pina in martie 2009. Acum cind incep sa iau la intrebari pe Domnul patron, primesc raspunsul ca nu are incasari si nu poate sa-mi dea salar si imi pune intrebarea ci ca ce alternative am in continuoare? CLAR vrea sa scape de mine. Imi propune un salar de 65% mai mic decat cel stabilit.(apropo in cartea de munca normal a trecut minimul de salar = 4 ori mai mic). Deci nu primesc nici salar si sa nu uit nici cele 4/5 parti din proiectul de cartier rezidential nu doreste sa-l achite.(Am anuntat ca nici nu o sa primeasca ptoirctul pina ce nu plateste. Intretimp el avanseaza cu lucrarile de case si foloseste proiectele schita fara sa aiba autorizatie de construire, deja 10 case ridicate in acest fel). In paranteza - nu eu sunt singurul printre angajatii lui la care are datorii. Deja am decurs la lucruri precum preluare de materiale de constructii ca sa incasez ceva din tariful de proiectare, dar de un timp incoace nici asta nu-i mai convine.
Intretimp a mai angajat o persoana care este tot pe post de proiect manager tot pentru aceasi lucrare, culmea eu nu mai primesc sarcini prea multe, dar sunt luat la raspundere ca nu particip suficient la organizarea lucrului chiar dupa ce am stabilit ca nu eu duc mai departe sarcinile care persoana nou angajata a preluat.
Nu stiu daca ati inteles situatia de haos la aceasta asa numita firma cu renume in oras, dar cert este ca totusi asi avea nevoie macar de opinia voastra. CE MA FAC SA-MI RECUPEREZ DATORIILE CARE SE RIDICA LA O SUMA DE 7000RON SALAR SI CAM 11500EURO VALOARE PROIECT?:(

VA MULTUMESC SI RAMAN CU STIMA.
G. Istvan - Mures
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:48, 20 Iulie 2009
Cata vreme nu ati semnat un contract cu beneficiarul , nu ati facturat si nu aveti documente , parerea mea este ca trebuie sa ziceti multumesc si pentru banii pe care i-ati primit!
Sfatul meu este sa intrati in legalitate , in sensul de a-i propune beneficiarului(acum si seful dvs) semnarea unui contract de proiectare cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din acesta!
Faptul ca deja construieste dupa acele schite fara sa aiba autorizatie de construire spune ceva despre calitatea structiilor din Romania dar si despre felul in care Inspectia de stat in constructii si Disciplina in constructii inteleg sa supravegheze acest domeniu! #-o
In ceea ce priveste salariul , va recomand sa sesizati Inspectoratul teritorial de munca fiindca plata salariului este obligatorie!
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va multumesc pentru raspunsul si imdrumarile prompte ale Dvoastra Dl Mihai. Totusi asi mai avea o intrebare. Emailul nu este cumva o forma de dovada in caz de judecata?

Va multumesc
Emailul ar putea fi considerat un inceput de proba scrisa , dar nu este un contract!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera datoriile gaspari gaspari [b]Am nevoie de un sfat sau mai bine zis ajutor.[/b] In primul rand nu mi-am primit salarul de 3 luni de zile. Patronul firmei la care sunt angajat cu CIM se ... (vezi toată discuția)
Constructie casa ciobanucristina ciobanucristina Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Momentan locuiesc cu sotul meu intr-o locuinta de serviciu, dar datorita faptului ca am ramas ... (vezi toată discuția)
Coordonator ssm ady09 ady09 buna seara. in cazul in care execut o lucrare (constructie de jos pina sus) pentru un beneficiar o alta firma, sunt obligat se angajez coordonator se SSM?este ... (vezi toată discuția)