Am nevoie de un sfat sau mai bine zis ajutor.
In primul rand nu mi-am primit salarul de 3 luni de zile. Patronul firmei la care sunt angajat cu CIM se considera nevinovat, deoarece "nu au intrat banii". Toata vina se da pe asa numiata criza economica. Ce ma sfatuiti sa fac? Am si eu o familie care trebuie intretinuta. Cred ca nu sunt singura persoana in aceasta situatie.
A doua problema ,care agraveaza si mai mult situatia, este ca am proiectat in cursul martie-august 2008 pentru firma in cauza(la care am ajuns sa fiu si angajat din oct. 2009 pe post de proiect manager pentru lucrarea mea) un cartier residential, urmand sa incheiem un contract de prestari servicii intre el ca societate si mine ca firma de proiectare. Acest contract nu s-a nascut deoarece Dl Patron nu a dorit acest lucru si si-a aminat totul printr-un concediu indelungat. Intretimp s-a facut acest proiect de cartier residential, (contravaloare a cateva mii de euro), singurul document care atesta intelegerea partilor, fiind oferta de pret si de servicii incluse, respectiv seria de emailuri dintre parti. In prezent, in lipsa de contract, Patronul firmei respective a demarat lucrarile de construire, deja sunt case ridicate conform schite proiect (Proiectul de autorizare si cel Tehnic nu este predat din lipsa de neachitare tarif de proiectare) FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE si totul avanseaza ca atare fara nici un deranj. La intrebarea mea de "cand se va achita contravaloarea proiectului" raspunsul este ca nu se stie fiindca nu sunt bani(dar culmea - lucrarile avanseaza si apar faze noi de construire.
CE MA FAC? CUM POT RECUPERA BANII? PRIN CE CALE ASI PUTEA SA-L SOMEZ DACA NU AM CONTRACT? SA APELEZ LA RECUPERATORI? SUNT DISPUS SA PRIMESC CONTRAVALOAREA PROIECTULUI CHIAR SI IN VALORI.
Daca angajatorul nu va achita salariile restante cu rea-credinta, invocand tot felul de motive mai mult sau mai putin plauzibile, in opinia dv., trebuie sa-l actionati in judecata ca instanta sa-l oblige sa va achite salariile restante. Este o actiune a angajatului impotriva angajatorului.
Nu va lasati calcati in picioare de angajatori! Reactionati pana nu este prea tarziu...
Succes! ;)