avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu am dreptul la ajutor de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu am dreptul la ajutor de somaj?

din iunie 2009 lucrez la o firma de constructii de atunci si pana in prezent nu am beneficiat de CO si nici de alte drepturi in afara salariului am contract de munca,dar nu ma incalzeste cu nimic.In data de 18.02.2011 in timp ce ne deplasam catre locul de munca din Baneasa, str. Stejarilor (cartierul residential) cu mijlocul de transport al societatii sau al patronului PH-15-MYM am fost inplicati intr-un accident de circulatie, in urma caruia 2 colegi au fost transportati la Spitalul Elias din bucuresti, iar subsemnatul la rugamintea patronului am mers cu masina avariata la SC RAD CAR BUCOV,iar dupa aceea impreuna cu sotia mea m-am deplasat la SPITALUL JUDETEAN PLOIESTI sectia UPU deoarece acuzam dureri mari in zona toracica.In urma investigatiilor mi s-a comunicat faptul ca am contuzie toracica stg. si mi s-a recomandat repaus si 5 zile CM. In momentul in care am dat certificatul medical patronului l-a aruncat in torpedoul masinii si nici macar nu l-a luat in consideratie neplatindu-mi zilele in care am stat in CM si deci nu l- a inregistrat la CASS Pra hova. Mentionez de asemeni faptul ca in microbuz eram 18 persoane din care decat 5 persoane lucreaza cu contract de munca restul fiind angajate fara acte legale. Acum fiindca mi-am cerut drepturile mele legale mi-a comunicat ca nu mai are nevoie de mine, dar nu mi-a dat decizia de incetare a raporturilor de munca ca sa am dreptul la ajutor de somaj, spunandu-mi ca nu-mi poate da somaj ca pe postul meu numai poate angaja pe nimeni. In situatia de fata eu ce as putea face? Din iunie 2009 pana in prezent nu am semnat niciodata un STAT DE PLATA ci pur si simplu banii mi-au fost dati dintr-un “carnetel”.
De la data in care m-am angajat si pana in prezent nu am beneficiat de concediu de odihna deoarece patronul nu a vrut sa-mi acorde, daca am solicitat 3 zile in vara anului trecut dumnealui mi-a oprit bani pe aceste zile. Se lucreaza precum in sclavie aproape fara repaus si ziua nu este de 8 ore ci 11 sau 12 ore si se lucreaza si sambata tot atatea ore.
Cel mai recent răspuns: livia.mazare , utilizator 12:09, 3 Martie 2011
mergeti si faceti o reclamatie la itm.daca nu se rezolva nimic mergeti in instanta pentru drepturile dumneavoastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune stefan dan stefan dan buna ziua .Va rog foarte mult datimi si mie mai multe informatii cu privire la o agresiune dupa mine cam grava ; am fost batut de o banda de tigani din ... (vezi toată discuția)
Recompensare muncii prestate in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale dida48 dida48 Sunt registrator medical la UPU ( unitate primiri urgente - spital jud. de urgenta ) si in baza unui certificat medical am obtinut trecerea de la program de ... (vezi toată discuția)
Despagubire victima accident rutier Criscris10 Criscris10 buna seara, Ma puteti, va rog, ajuta si pe mine cu cateva informatii? in luna decembrie anul trecut, am fost victima unui accident rutier. Pentru ca ma ... (vezi toată discuția)