avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dovedirea cu martori a unei intelegeri verbale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dovedirea cu martori a unei intelegeri verbale

Buna ziua,

O firma X are mai multi furnizori de materiale. Din cauza unor refuzuri de marfa de catre un tert beneficiar, firma X si furnizorii sai se inteleg sa suporte pierderile proportional, respectiv ca firma sa nu mai plateasca anumite facturi furnizorilor, acestia urmând sa emita facturi storno pentru sumele in cauza.
Aceasta intelegere s-a facut doar verbal, fiind prezente 4-5 persoane.

Unul din furnizori nu a emis nicio factura storno, iar situatia a ramas ”in aer” timp de trei ani, timp in care relatia comerciala a continuat fara alte probleme (dar in baza unui alt contract), considerandu-se tacit (cel putin de catre firma X) ca acel gentleman's agreement este perfect valabil.

In ultima zi a termenului de prescriptie, furnizorul introduce actiune la judecatorie pentru obligarea firmei X la plata facturilor neachitate emise in urma cu trei ani.

Exista sanse ca intelegerea verbala prin care s-a convenit stingerea obligatiei sa poata fi dovedita cu martorii prezenti la intalnirea mentionata?

Exista sanse ca instanta sa admita proba cu martori, mergand pe ideea de a dovedi un fapr juridic care a determinat o stingere a obligatiei?

Practic acea intelegere a echivalat cu o reziliere a contractului, intrucat ulterior s-a incheiat un contract diferit pentru furnizarea de piese. Rezilierea unui contract poate fi dovedita cu martori?

Exista sanse sa se castige acest proces de catre firma X parata?

Va multumesc!







Alte discuții în legătură

Contract furnizare servicii semnat de persoana neautorizata euralu euralu Exista un contract intre 2 parteneri: x-furnizor si y-beneficiar de servicii. Totul decurge normal, pana cand se afla ca din partea furnizorului x, persoana ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix tatiana1 tatiana1 In luna ianuarie 2010 a fost achizitionat un mijloc fix in valoare de 17597 pentru care a fost calculata amortizare pana in luna octombrie 2010 de 1386 si ... (vezi toată discuția)
Speta recuperare debit ContSters121815 ContSters121815 In anul 2005, o societate X a inchiriat un spatiu comercial cu teren aferent, teren pe care a construit o extindere a spatiului initial, avand obligatia de a ... (vezi toată discuția)