avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rezerve - Majorare capital social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rezerve - Majorare capital social

Suntem o societate comerciala, in care actionarii au adoptat Hotarare AGA de majorare a capitalului social potrivit actului constitutiv, prin constituirea de alte rezerve si incorporarea acestora, asa cum sunt reglementate de Art. 412 (3) si Art. 419 (5) din Reglementari Contabile / 2014.
Profitul net si capitalurile proprii ale societati pot sustine crearea de alte rezerve, potrivit situatie contabila la 30.09.2015.

Intrebare: Se pot constitui alte rezerve in vederea majorarii capitalului social oricand in perioada exercitiului financiar, sau numai dupa inchiderea exercitiului financiar la 31.12.2015.

Alte discuții în legătură

Rezerve legale bz76 bz76 Care este destinatia rezervelor legale? (vezi toată discuția)
Capital propriu anca_am anca_am tema licentei mele este " contabilitatea capitalului propriu" am mai multe probleme....daca ma poate ajuta cineva in primul rand daca lucreaza cineva ca si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a unui computer Barti Maria Barti Maria Buna ziua, la inchiderea exercitiului financiar 2011 o societate comerciala a inregistrat profit in valoare de 5007 lei.adunarea actionarilor a hotarat ca din ... (vezi toată discuția)