avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retinere 1/3 din salariu prin executor
Discuție deschisă în Executare silită

Retinere 1/3 din salariu prin executor

Am primit de la un executor judecatoresc o adresa de retinere la 1/3 din salar unui angajat ,acesta refuza sa colaboreze pe motivul ca imprumutul este din anul 2006 si s-a prescris el nu a fost instiintat si nu are nimic semnat pt repunerea acestui debit desi in decizia executorului este mentionat ca a fost instiintat nu am hotararea judecatoreasca doar o incheiere a dosarului executional prin incheiere civila a judecatoriei din luna 09.2015 ,totodata cf art.787 cod procedura civila banuiesc ca firma va fi amendata daca nu retine si vireaza acesti banii, ce trebuie sa fac si daca este legala aceasta adresa,multumesc.
Nu este nevoie sa colaboreze angajatul, daca este nemultumit sa faca contestatie la executare, trebuie sa dati curs cererii executorului judecatoresc si, sa procedati conform art,784-787 NCPC.
multumesc.
Dv procedati la retinerea impusa, in calitate de tert. Angajatul, daca este nemultumit sa faca contestatie la masura popririi in termen de 15 zile de la data la care a luat cunostinta despre masura ori a primit instiintarea acasa. Si chiar de face contestatie, atata timp cat executarea nu va fi suspendata (prin hotarare judecatoreasca) dvs veti opera poprirea in continuare. Mult succes!
multumesc, dar stau in cumpana angajatul vrea sa plece si nu ne permitem sa pierdem un angajat cu o meserie rara cum are el unde au fost executori pana acum ? el lucreaza din 2008 in societate, cum il putem ajuta ,e cam tardiv cu persoana terta ,pune societatile intr-o postura !!! mentionez ca este al doilea angajat cu aceste probleme ,primul a plecat deja ,plus discutiile care le provoaca aceste instiintarii, inca o data multumesc voi citi si eu art. din ncpc.
Nu aveti ce face decat intarzia platile si crea noi costuri ale executarii. In caz ca nu dati curs popririi, se va cere validarea popririi si veti fi in relatie directa cu creditorul, ca sa explic mai neaos... E doar o chestiune de timp.
Si atunci, daca nu virati 1/3 din salariul angajatului, nu-i nimic, vine executorul sa va vanda activele...
De ce nu contesta omul creanta si ce tip de creanta este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii angajator la primire poprire pt angajat mamica2008 mamica2008 Buna ziua, Angajatorul este obligat sa trimita catre BEJ / ANAF o adresa in care sa confirme primirea popririi si ca ii va da curs? Sau numai in cazul in ... (vezi toată discuția)
Finante-banci Cristian0001 Cristian0001 buna,sunt cristi si am nevoie de o lamurire.in 2009 am contractat un imprumut.am platit cam 18 rate dupa care nu am mai putut sa platesc.banca a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Trei popriri succesive gabi1984 gabi1984 Intrebarea e urmatoarea: Ce se intampla cu a doua si a treia poprire pe salariul angajatului? Executorii sunt obligati sa faca cerere de conexare si daca nu ... (vezi toată discuția)