avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de muncă

În anul 2007 am semnat un contract individual de muncă la care mi s-a adaugat 15% spor de vechime și 15%spor de condiții grele în cuantum de 116 lei.Treptat creșterea salairului minim pe economie a depășit salariul de încadrare menționat în contract, semnând un act adițional prin care mi s-a adus la cunoștință că salariul de bază brut se modifică iar sporul de condiții grele rămăne in cuantum de 116 lei
Întrebarea mea este următoarea:
Dacă la salariul minim brut pe economie de 1050 lei se adaugă acel spor de condiții greleîn cuantum de 116 lei sau este inclus în salariul minim brut așa cum mi s-a spus de la biroul resurse umane.
Nu mi se pare normal ca în salariul minim brut pe economie să fie incluse ambele sporuri menționate.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 3 Noiembrie 2015
Conform art.160 C.mun., salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Prin urmare, la salariul de baza se adauga sporurile.

Salariul minim brut pe economie nu are cum sa cuprinda si sporuri. Acesta este stabilit prin HG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ion_raluca ion_raluca Buna ziua! Lucrez in cadrul unei primarii avand incadrare minimul pe economie. In luna aprilie am facut 5 ani vechime si am cerut sporul de vechime. In luna ... (vezi toată discuția)
Salar gabriela1810 gabriela1810 Am spor de vechime 20% iar salariul de incadrare care include si sporul vechime este 1080 este corect? Mentionez ca sunt functionar public cu studii superioare ... (vezi toată discuția)
Spor pt munca vatamatoare buiavasi buiavasi buna dimineata! as dori sa imi precizati si mie daca sporul pt munca vatamatoare este considerat spor in afara salariului de baza, din cate stiu eu da, si la ... (vezi toată discuția)