buna dimineata! as dori sa imi precizati si mie daca sporul pt munca vatamatoare este considerat spor in afara salariului de baza, din cate stiu eu da, si la ce se aplica: la salariul de baza(adica salariul corespunzator functiei plus sporul de vechime ) sau numai la salariul corespunzator functiei(care nu include sporul de vechime)?
multumesc!
nu m-am lamurit.ceea ce imi spuneti se refera la salariul brut, pe mine ma intereseaza daca sporul pt munca vatamatoare este in afara salariului de baza.
salariul de baza cuprinde salariul corespunzator incadrarii la care se adauga sporul de vechime, prin urmare acest spor trebuie aplicat la acestea doua cumulate, fiind in afara salariului de baza?
am inteles, dar ca sa ma lamuresc complet as dori sa imi precizati urmatorul aspect:
conform grilelor de salarizare din og nr.10/2008 un muncitor calificat tr.III are un salariu de 792, un spor de vechime de 25%, adica un salariu de baza de 990 lei, iar dupa majorarea sal.minim brut la 1050, va avea un salariu de baza de de 1050 lei, sporul pt munca vatamatoare se calculeaza la baza din og nr.8/2010, adica 79 lei sau la 1050, respectiv 105 lei?