avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... greseli de completare a unui buletin de recoltare a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

greseli de completare a unui buletin de recoltare a probelor biologice (sange)

am si eu o speta, legata de un accident rutier:
Un conducator auto, a fost implicat intr-un accident rutier, ( ciocnire frontala ) soldat cu ranirea lui grava; celalalt conducator, are 14 zile de ingrijiri medicale si a facut plangere penala impotriva primului, dupa ce a aflat ca a consumat alcool.
PE BULETINUL DE RECOLTARE A PROBELOR BIOLOGICE, S-AU FACUT 3 GRESELI, SI ANUME :
1. - NUMELE DE FAMILIE ESTE GRESIT ( A DOUA SI A PATRA LITERA - DIN CINCI )
2. - CODUL NUMERIC PERSONAL - GRESITA O CIFRA ( A DOUA , ANUL NASTERII )
3. - NUMARUL CARTII DE IDENTITATE SCRIS GRESIT ( LIPSESTE PRIMA CIFRA, CARE ESTE 0, ADICA ZERO )
Tot legat de acest caz, s-a facut O SINGURA RECOLTARE, la 2,5 ore de la ora accidentului ( a fost transportat in alta localitate, la spitalul de urgenta, suferind mai multe fracturi in urma accidentului ).
CE SE POATE FACE IN ACEST CAZ ?
VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 11:19, 21 Iulie 2009
Solicitati in instanta anularea acelui buletin de recoltare si totodata solicitati recalcularea alcoolemiei!
Consultati-va cu un expert tehnic in dinamica accidentelor ( el va va invata ce sa declarati referitor la recalculare--cand ati mancat , ce , cat ati mancat , cat ati baut , ce cantitate , cand , etc)
B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Solicitati in instanta anularea acelui buletin de recoltare si totodata solicitati recalcularea alcoolemiei!
Consultati-va cu un expert tehnic in dinamica accidentelor ( el va va invata ce sa declarati referitor la recalculare--cand ati mancat , ce , cat ati mancat , cat ati baut , ce cantitate , cand , etc)
B-)

1. daca recoltarea e nula ca proba (si in opinia mea este) nu mai ai pe ce baza sa faci calculul alcoolemiei si prin urmare nici calculul retroactiv
2. un medic il poate invata (personal nu prea vad legatura cu dinamica accidentului si alcoolemia)
3. acele date au fost deja notate in formular (zic io) si nu prea mai ai cum sa le schimbi. (dacat daca politistul, doctorul, eventual martorii te-au amenintat si te-au fortat sa declari asa:D)

Parerea mea e ca a scapat de alcool

PS Cu ce i s-a recoltat proba de sange? de ce nu s-a recoltat si cea de a doua? a fost trcuta cauza in formular?...
Cel mai bine e sa mergeti la un avocat

aaaa si 14 zile nu-i grav...
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
dorians, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea alcoolemiei dorin_florea dorin_florea Am avut in urma cu 1 an un o problema, un accident. trebuie sa recunosc ca eram sub influenta bauturilor alcoolice, dar, problema este ca aparatul etilotest ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (alcoolemie) alexteo19 alexteo19 Buna seara , pe data de 01.01.2011 am avut un accident soldat doar cu ranirea mea , un accident rutier considerat grav, am fost transportat la spital cu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan si parasirea locului accidentului ioana1981 ioana1981 buna seara, am si eu o mare rugaminte si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai exacte si clare pentru o problema foarte grava: Tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)