avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor imobilelor aflate deasupra unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor imobilelor aflate deasupra unui magazin de mobila

Este necesar acordul vreunui proprietar pentru infiintarea unui magazin alimentar de tip supermarket atata vreme cat blocul la darea in folosinta si in proiectul original are tot un magazin ?

Acest nou magazin alimentar ar reprezinta un avantaj deosebit pentru locuitorii intregii zone contribuind la cresterea calitatii vietii prin oferirea spre vanzare a unor sortimente alimentare de o larga gama atent selectionate de la producatori de cea mai buna calitate precum si preparate de panificatie, carne etc proaspat preparate in magazin pentru a satisface si cerintele consumatorilor ce doresc sa economiseasca timp dar sa evite clasicul fast food.

Este necesara realizarea unor modificari minore ce constau in astuparea a 8 guri de aerisire de la baza peretelui blocului si re-realizarea lor imediat sub planseul primului etaj pentru a inlesni eliberarea aerului provenit de la hotele cuptoarelor.

De asemenea pentru asigurarea unei temperaturi ambientale optime pentru confortul clientilor si al angajatilor dar si al unor anumite sortimente alimentare este necesara montarea a 8 aparate de aer conditionat de performanta industriala imediat sub noile aerisiri mentionate mai sus.

Pentru fluidizarea aprovizionarii cu marfa este nevoie de astuparea usii care deserveste initial magazinul de mobila si realizarea unei cai de acces la cel mult 10 metrii distanta.

Pentru stocarea corecta a multitudinii de sortimente oferite este necesara inchirierea subsolului unei singure scari dintre cele doua ale acestui bloc pentru dotarea cu o camera frigorifica,o camera pentru depozitarea temporara a deseurilor dar si un spatiu generic de depozitare a produselor ce nu necesita temperaturi deosebit de reduse.

Aprovizionarea zilnica de la distribuitori necesita un program al angajatilor ce incepe la ora 6 dimineata cand se realizeaza transportul catre subsol si/sau aducerea la rafturi de la subsol.
De sarbatori programul angajatilor poate include realizarea operatiunilor mentionate dar si a anumitor unor operatiuni de mentenanta in timpul noptii pentru a acomoda dorintele clientilor din acele perioade. In afara perioadelor speciale mentionate este necesar un program de noapte pentru aceleasi operatiuni o data la doua luni. Clientii au accesul intre orele 8-22.





Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 00:35, 12 Noiembrie 2015
Daca din constructie imobilul este prevazut cu spatii comerciale la parter,nu este nevoie de acordul proprietarilor pentru infiintare magazin
Insa,modificarile constructive precizate,trebuiesc executate in baza unui proiect tehnic care sa fie consemnat in cartea tehnica a constructiei
student11 a scris:

Este necesar acordul vreunui proprietar pentru infiintarea unui magazin alimentar de tip supermarket atata vreme cat blocul la darea in folosinta si in proiectul original are tot un magazin ?

Este necesara realizarea unor modificari minore ce constau in astuparea a 8 guri de aerisire de la baza peretelui blocului si re-realizarea lor imediat sub planseul primului etaj pentru a inlesni eliberarea aerului provenit de la hotele cuptoarelor.

Clientii au accesul intre orele 8-22.


Un magazin de mobila sau pantofi nu poate fi comparat cu proiectul de mai sus, unde mai ales mirosul si caldura (poate cel mai deranjat) de la preparate pot afecta serios proprietarii.

Proprietarii ar trebui sa isi dea acceptul cind magazinul de la parter schimba linia de product.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator
student11 a scris:
Este necesar acordul vreunui proprietar...?

Acest magazin va trebui sa functioneze legal iar legalitatea inseamana, printre altele, obtinerea avizelor de functionare, a autorizatiei de functionare eliberata de Registrul Comertului.
Faceti demersuri sa obtineti autorizatia si avizele de functionare a acestui punct de lucru si o sa vedeti ca la R.C. vi se solicita mai multe inscrisuri, printre care, foarte probabil o sa va solicite acordul vecinilor sau al asociatiei de proprietari din care face parte blocul.
Daca vi se cere, o sa incercati apoi sa obtineti acordul vecinilor.

Eu ca proprietar sau ca presedinte al asociatiei de proprieatri nu as accepta, nu mi-as da acordul pentru infiintarea unui asemenea magazin la parterul blocului meu. Poate dumneavoastra reisiti sa-l lamuriti pe presedintele asociatiei si proprietarii din bloc sa va dea acordul. Dar, cu siguranta, vor regreta, chiar inainte de a vedea
cresterea calitatii vietii prin oferirea spre vanzare a unor sortimente alimentare de o larga gama atent selectionate de la producatori de cea mai buna calitate...

Ca de obicei, ne sufocam in avize, accepturi, autorizatii, etc ( si aici nu discut ISU, Pompieri )
Deci: destinatia initiala a blocului a fost si este: spatiu comercial PARTER + locuinte et. 1 + rest !
Deci pana la momentul T s-a acceptat de catre Asoc. de Locatari starea de fapt... la parter a fost Croitorie, Sifoane, Mobila sau Coafor ...
Acum... un investitor privat nu isi poate demara activitatea pana cand coana Matilda de la 8 si nea Dorel de la 4 nu semneaza ... !?
Popor roman... wake up:
Spatiul de la parter este COMERCIAL: nu va fi niciodata "locuinte individuale' !
Deci: orice activitate COMERCIALA ar trebui sa demareze IMEDIAT, fara nici o obiectie a locatarilor, EXCEPTAND cazurile in care apar neplaceri din cauza: miros, zgomot, vibratii, etc.
Adica: NU interzici, ci accepti cu anumite conditii, care vor trebui respectate contractual de catre investitor ...
poveste de iarna: pe sos. I din arondismentul II BouK fostul magazin de electro Modo a fost schimbat in 30 zile in Alimentara capitalista MI fara nici o problema !
...imi spuneti mie ca locatarii au fost consultati ?

este vb de modificari,de proces tehnologic....si mai ales ca si subsolul este spatiu comun
2.daca locatarii actioneaza firma in judecata...vor fi nevoiti ca pe viitor sa ceara acordul si d-nei matilda ,si lui dorel...
Aici este vb de schimbare a destinatiei...una este alimentara,alta spatiu de productie,cu modificari serioase

Alte discuții în legătură

Închiriere spațiu cu destinație în cf ,,spațiu comercial'': am sau nu nevoie de acordul asociației de proprietari pentru autorizare? la primărie mi s-a dat un răspuns ambiguu spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Intentionez sa inchiriez la parterul unui bloc un spatiu comercial (incadrat in cartea funciara ca spatiu comercial) si sa desfasor activitati de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui spatiu camercial Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial(a fost spatiu comercial de la ... (vezi toată discuția)
Asoc.de proprietari romarta.slobozia@gmail.com romarta.slobozia@gmail.com Buna seara , Detin un spațiu comercial , doresc să l închiriez unui supermarket. Clientul dorește înainte de semnarea contractului , acordul Asoc de ... (vezi toată discuția)