avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 15 saptamani(a 2- a sarcina) lucrez la un hotel pe postul de receptioner (indeplines conditiile de vechime) si doresc sa stiu daca pot benefcicia de risc matenal. Mentionez ca medicul de familie mi-a dat o adeverinta i cae scrie "program diurn"; angajatorul mi-a schimbat programul si lucrez 8 ore/zi de miercuri pana duminica. Totusi, eu ma simt foarte rau; saptamana viitoare merg la control ginecologic, doctorul ginecolog mi-a spus ca o sa -mi dea concediu de risc maternal de la 16 saptamani; as vrea sa fiu sigura ca o sa obtin acest concediu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:25, 4 Noiembrie 2015
Medicul curant ginecolog este cel care hotaraste daca este sau nu nevoie de concediu de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului Balint-raluca Balint-raluca Buna ziua, sunt insarcinata in 16 saptamani, am primit o recomandare de la medicul ginecolog pentru reducerea programului de lucru. Am facut o cerere si ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii patricia85 patricia85 Buna ziua.Am o problema si nu stiu cine anume ma poate ajuta.Sunt insarcinata,si acum 2 luni puteam iesi in concediu de risc maternal pe baza scrisorii ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)