avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Reducerea programului
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Reducerea programului

Buna ziua, sunt insarcinata in 16 saptamani, am primit o recomandare de la medicul ginecolog pentru reducerea programului de lucru. Am facut o cerere si impreuna cu adeverinta medicala am dus-o superiorilor mei. Am fost chemata de medicul specialist medicina muncii si mi-a zis ca nu imi poate acorda reducerea programului pentru ca nu am scrisoare medicala. Am fost din nou la medicul ginecolog iar acesta mi-a zis ca nu a dat niciodata scrisoare medicala pentru reducerea programului, aceasta o face doar pentru sarcinile cu risc, asa ca mi-a dat o alta adeverinta cu recomandare. Intrebarea mea este urmatoarea: maine sunt chemata din nou la medicul specialist medicina muncii, stiu ca in OUG 96 art. 13 se mentioneaza de recomandare, cum sa abordez problema cu doamna doctor de medicina muncii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:08, 23 Iunie 2021
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Buna ziua, am citit toate discutiile pe aceasta tema insa nu am regasit ceva asemanator, medicul de medicina muncii imi cere o scrisoare medicala in care sa scrie dc imi recomanda medicul ginecolog reducerea programului iar acesta din urma nu mi-a dat pt ca scrisoare medicala da doar la sarcinile cu risc.
Cereti medicului ginecolog sa se hotarasca daca recomanda sau nu reducere program de lucru. Daca recomanda reducereaa programului de lucru ginecologul trebuie sa scrie scrisoarea medicala, adica sa respecte legea.
La sarcinile cu risc emite concediu medical pentru risc maternal, nu scrisori medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Silvia Olteanu Silvia Olteanu Buna ziua! Am depus la HR in data de 07.03.2018,o scrisoare medicala de la ginecologul curant in care solicita sa mi se intocmeasca dosar de concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Am recomandare de la ginecolog pentru concediu de risc maternal, dar cei de la medicina muncii spun că e o aberație. cui trebuie să-i cer acest tip de concediu, cine îl acordă? Did27 Did27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau mai multe informatii despre urmatoarea situatie. Sunt insarcinata in 5 luni si la ultimul control mi s-a dat de ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)